Lleida Marxa
Inici Notícies

Els lleidatans i lleidatanes crearan el nou bosc urbà al voltant del Museu del Clima i la Ciència del Turó de Gardeny

Data de publicació: 6/3/2018

La Paeria organitza una plantada popular oberta a tota la ciutadania el proper dissabte 10 de març a partir de les 10 hores del matí. Cal fer inscripció prèvia al web www.paeria.cat

Fèlix Larrosa: “Amb aquesta iniciativa es vol potenciar la implicació de la ciutadania en aquest gran projecte, que pretén de fer Lleida una ciutat amb més zones d’ombra, de gaudi ciutadà i amb major qualitat de vida”

REGIDORIA DE L'HÀBITAT URBÀ I RURAL I LA SOSTENIBILITAT

Els lleidatans i lleidatanes seran els creadors del futur bosc urbà al voltant del Museu del Clima i la Ciència ubicat al Turó de Gardeny, gràcies a una plantació popular organitzada per l’Ajuntament de Lleida per al proper dissabte 10 de març a partir de les 10 hores del matí. L’objectiu d’aquesta iniciativa és portar a terme una recuperació forestal de l’espai públic d’unes cinc hectàrees que envolta el nou Museu del Clima i la Ciència de Lleida amb la creació d’un nou bosc urbà similar als ja existents a Cappont i Balàfia. En concret, en el nou bosc urbà del Turó de Gardeny es plantaran centenars de lledoners, pins, ametllers, alzines i diversos tipus d’arbustiva.

El tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha explicat que, amb aquesta iniciativa, “es vol potenciar la implicació de la ciutadania en aquest gran projecte, que pretén de fer Lleida una ciutat amb més zones d’ombra, de gaudi ciutadà i amb major qualitat de vida”. Larrosa ha recordat que “des de l’equip de govern continuem amb l’objectiu de fer una veritable revolució verda a Lleida amb l’increment d’un 30% de l’arbrat de la ciutat, sota el concepte de bosc urbà, que a més té una filosofia de cicle tancat a través de la pròpia producció de plantes i arbres en els vivers municipals”. Finalment, el responsable de Medi Ambient de la Paeria ha destacat l’impacte positiu de paisatge que tenen els boscos urbans, i ha explicat que el nou espai verd dóna resposta a les reivindicacions veïnals per embellir el solar que, fins ara, hi havia en l’espai del nou bosc urbà.

La plantació popular és una activitat gratuïta oberta a tothom que vulgui participar i, en especial, a les famílies, que contribuirà a fer de Lleida una ciutat més bonica i agradable. Per participar en aquesta activitat cal fer inscripció prèvia al web www.paeria.cat o al web http://urbanisme.paeria.cat/sostenibilitat

La creació del bosc urbà a l’entorn del Museu del Clima i la Ciència de Lleida s’inclou dins el cicle de plantacions d’arbres i arbustiva als espais naturals i a les places que la Paeria està duent a terme, que permetran la plantació de milers d’arbres i arbustos i la regeneració dels espais verds de Lleida.

El projecte es realitza amb el suport de la Fundació Lleida 21 de l’Ajuntament de Lleida, a través de la qual es canalitzen les accions municipals de comunicació i sensibilització ambiental.

 


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.