Lleida Marxa
Inici Notícies

Jornades sobre la transparència, la participació i les seus electròniques en el tercer sector

Data de publicació: 9/11/2017

Una trentena d’entitats participaran en la primera sessió formativa, aquest dissabte, organitzada per la Regidoria de Participació de la Paeria per parlar sobre l’aplicació de la Llei Catalana 19/2014, en què es comentaran les eines per entendre el valor de la transparència, les obligacions legals i la responsabilitat en la gestió de les subvencions públiques

Les següents sessions se centraran en la creació d’una web i en els recursos en el portal Lleida Participa

REGIDORIA DE SEGURETAT CIUTADANA I DE LES POLÍTIQUES PER AL CIVISME I LA IGUALTAT

La Regidoria de Participació Ciutadana ha impulsat un cicle de jornades formatives adreçat a entitats del tercer sector sobre la transparència, la participació i les seus electròniques. Aquest dissabte, dia 11, tindrà lloc la primera sobre la Llei de Transparència. El professor associat del Departament de Periodisme i Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona, el Doctor Pedro Molina, impartirà la sessió, en què presentarà l’aplicació de la Llei Catalana 19/2014. L’objectiu és traslladar enfocaments i eines per a entendre el valor de la transparència; conèixer les obligacions legals i explicar la garantia del retiment de comptes i de la responsabilitat en la gestió de les subvencions públiques. El Doctor Molina posarà especial atenció en l’avaluació dels requisits legals en relació a la informació que ha d’aparèixer a les webs de les entitats.

Les entitats sense ànim de lucre obligades per aquesta Llei són fundacions del sector públic; persones jurídiques que perceben fons públics per a funcionar o per a dur a termes llurs activitats; entitats privades que reben ajuts o subvencions per més de 100.000 € anuals; entitats privades que reben ajuts o subvencions per més de 5.000 € anuals i que almenys el 40 % dels seus ingressos anuals procedeixi de subvencions o ajuts públics i entitats adjudicatàries de contractes del sector públic.

El tinent d’alcalde Joan Gómez presentarà la intervenció del Doctor Molina, a la qual està confirmat que hi assisteixin una trentena d’entitats de diferents àmbits. L’activitat començarà a les 10.30 h.

El dissabte 18 de novembre s’ha programat la sessió “Creació d’una web”, a càrrec del llicenciat en Dret i Màster en Direcció i Màrqueting per EADA, Joan Serra. La xerrada parlarà de com crear una web en el portal Lleida Participa i sobre la configuració gratuïta per a les entitats del Registre Municipal de Lleida. Serra aportarà la seva experiència en aquest àmbit, ja que també és soci fundador de Localprom, consultora en serveis interactius per administracions locals i consultor empresarial en màrqueting online.

La tercera formació tindrà com a eix principal els recursos en el portal Lleida Participa. Es farà el dissabte, dia 25, i també tindrà com a ponent Joan Serra. En aquest cas, desenvoluparà la integració de recursos participatius en el portal i s’endinsarà en la millora de dissenys dels encapçalaments del lloc web, la creació de widgets de contingut; la personalització avançada mitjançant CSS i conèixer que è està passant amb Google Analytics.

El cicle forma part del Pla de Formació Contínua de la Regidoria. Les diferents sessions s’impartiran a l’Aula d’Informàtica 1.08 (1a planta) de l’edifici Polivalent del Campus de Cappont de la Universitat de Lleida. El curs compta amb la col·laboració de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya i la UdL.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.