Lleida Marxa
Inici Notícies

L’alcalde de Lleida reclama la convocatòria d’eleccions i la no aplicació de l’article 155

Data de publicació: 27/10/2017

Àngel Ros, en una declaració institucional com a paer en cap que ha llegit en el ple municipal, demana una solució política al greu conflicte institucional que viu el país

ALCALDIA

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha reclamat avui la convocatòria d’eleccions i la no aplicació de l’article 155 en una declaració institucional que, com a paer en cap, ha llegit en el ple municipal.

“Davant la greu crisi política que s'ha agreujat en les darreres hores i davant de la creixent preocupació de la ciutadania, vull insistir en la necessitat d'arribar a acords polítics que evitin tant la declaració unilateral de independència com l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. Hi som a temps per al diàleg. Hi som a temps per a la política. Donem esperança, serenor, confiança i tranquil·litat a la ciutadania”, ha dit l’alcalde.

Àngel Ros ha insistit en què “la convocatòria d'eleccions al Parlament per part del president Puigdemont és la primera mesura que pot obrir la porta a la solució que aturi l'espiral de conseqüències negatives d'haver situat les institucions catalanes fora del marc legal“.

El paer en cap ha demanat “altura de mires i la màxima generositat i responsabilitat política perquè els màxims líders implicats en la resolució d'aquest conflicte assumeixin les renúncies i facin les concessions que permetran una solució que és urgent”.

“Demano al president de la Generalitat que convoqui eleccions i que, en conseqüència, el Govern de l'Estat no apliqui l'article 155 de la Constitució”, ha conclòs.

El paer en cap ha tramés aquesta declaració als seus perfils de Facebook i Twitter.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.