Lleida Marxa
Inici Notícies

La Casa de Aragón de Lleida dóna inici a les Festes del Pilar

Data de publicació: 5/10/2017

El pregó ha anat a càrrec del diputat més jove de les Corts d'Aragó, Darío Villagrasa

L'alcalde de Lleida destaca l'agermanament entre Lleida i l'Aragó i els vincles que uneixen tots dos territoris

ALCALDIA

La Casa de Aragón de Lleida ha donat inici avui a les celebracions de les festes del Pilar de 2017 amb el pregó oficial, que ha anat a càrrec de Darío Villagrasa regidor de Bujaraloz i el diputat més jove de les Corts d’Aragó amb només 25 anys. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha assistit a l'acte acompanyat pel tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, Joan Gómez, i ha destacat l'agermanament històric que hi ha entre les Terres de Lleida i l'Aragó, especialment amb les ciutats més properes de la Franja, amb les que Lleida comparteix molts lligams i serveis comuns, com els sanitaris o el comerç. A més, el Paer en Cap també ha remarcat la contribució de les entitats regionals a vida cultural i social de la ciutat.

Les Festes del Pilar de la Casa de Aragón de Lleida han començat avui amb el pregó i amb la imposició de bandes a la reina major, la dama d'honor i el "zagal", així com amb el lliurament de plaques d'honor de l'entitat a Antonio Civero Marzo i al regidor de la Paeria Joan Vilella Jounou. El pregoner ha destacat en el seu discurs la necessitat de mantenir vives les tradicions i la importància de les arrels i ha firmat al llibre d'honor de l'entitat. A l'acte han assistit també els regidors Paco Cerdà, Rosa María Salmerón, José María Córdoba i Núria Marín.

Les festivitats continuaran demà amb un sopar d'agraïment al grup Raíces de ZA HU TE, dissabte amb un festival infantil i dimecres que ve amb la missa a l'església del Pilar, a càrrec del bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, a les vuit de la tarda. El dia gran serà dijous, quan tindrà lloc la processó de la Verge, des de la Casa d'Aragón a l'església de Sant Joan, la missa baturra en aquest temple, seguida del tradicional festival de Jota i d'un dinar de germanor. A més, diumenge dia 15 hi haurà una trobada de col·leccionistes de xapes de cava que també està inclosa dins el programa de festes.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.