Lleida Marxa
Inici Notícies

Nova edició del concurs periodístic Josep Pernau

Data de publicació: 5/10/2017

Hi poden participar alumnes d'ESO, Batxillerat i cicles formatius i el termini per presentar treballs acaba el 12 de desembre

La iniciativa està organitzada pel Col·legi de Periodistes de Lleida i per la Paeria

REGIDORIA DE LES POLÍTIQUES A FAVOR DE LA CREATIVITAT, LA CULTURA I ELS ESPORTS

La tinent d'alcalde i regidora de les Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l'Educació i els Esports, Montse Parra juntament amb el president del Col·legi de Periodistes, Rafa Gimena, han presentat avui la XII edició del concurs periodístic Josep Pernau, que està destinat a promoure la reflexió crítica, l'expressió escrita i el coneixement dels mitjans de comunicació per part de l’alumnat d’ESO, batxillerat i cicles formatius. El concurs, organitzat per la Paeria i pel Col·legi, consisteix en l’elaboració de treballs amb el format de cartes al director (per a l’alumnat d’ESO) i d'articles d’opinió (per al de batxillerat i de cicles formatius) sobre qualsevol temàtica del seu interès, escrit en català o castellà. La data límit per presentar els treballs conclou el 12 de desembre.

Parra ha destacat que l'activitat requereix un treball previ amb els professors a la classe que fa que sigui molt més enriquidora i que són els mateixos alumnes els qui trien de quins temes parlaran. Per la seva part, Gimena ha assenyalat que la importància d'aquest concurs rau en el fet que és una forma de fer accessibles els mitjans a la participació ciutadana i promoure l'exercici de la llibertat d'expressió.

El concurs periodístic “Josep Pernau” porta aquest nom en homenatge a aquest veterà periodista, nascut a Lleida el 1930 i amb una llarga i reconeguda carrera en els mitjans de comunicació. Va morir el 14 de novembre de 2011. És una activitat inclosa dins el programa educatiu municipal “Educació a l’Abast”, que organitza anualment el Servei d’Educació de l’Ajuntament, per als centres educatius de Lleida.

Els objectius d'aquest concurs són oferir a alumnat l'oportunitat d'expressar i donar a conèixer la seva opinió sobre aquells temes que els preocupa o els agrada, fomentar una actitud reflexiva i crítica, des d'un vessant respectuós i tolerant envers la societat, incentivar l'estructuració de les idees, afavorir l'expressió escrita i fomentar el coneixement de la premsa escrita i la seva lectura. En la darrera edició van entrar en la fase de concurs un total de 295 treballs, d'alumnes de 18 centres educatius.

S'estableixen tres categories, una pels alumnes de primer i segon d'ESO, una altra pels de segon i tercer i la tercera, pels de Batxillerat i cicles formatius. S’han establert com a premis per a cada categoria 1 tablet per als guanyadors i 3 reproductors MP4 per als tres primers finalistes. L’acte de lliurament de premis tindrà lloc durant el mes de febrer de 2018, al matí, al Saló de Plens de l’Ajuntament, on es donarà a conèixer el veredicte del jurat. La data es comunicarà oportunament. En aquest acte, els tres alumnes guanyadors llegiran les cartes al director i l’article d’opinió premiats.

El jurat està format pel president del Col·legi de Periodistes, Rafa Gimena, els periodistes Josep Ramon Ribé, director del diari La Mañana, Santiago Costa, director de redacció del diari Segre, Jesús Riverola, director de RNE Lleida i la corresponsal de Público a Lleida, Mònica Mombiela; l’escriptor i professor d’educació secundària, Emili Bayo i el professor de secundària, Jordi Capdevila.

Els diaris Segre i La Mañana publicaran les cartes guanyadores i les finalistes en format destacat. Igualment també donaran difusió d’aquestes cartes les emissores de ràdio Cadena Ser, Cope Lleida, Onda Cero i Proradio d’ORVEPARD Pardinyes. 


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.