Lleida Marxa
Inici Notícies

Les Bruixes del Pont del Boc reivindiquen l’Horta, fets històrics i el teatre comunitari

Data de publicació: 5/10/2017

Uns 200 voluntaris participen en aquesta obra, amb 71 actors i actrius. L’escenificació es fa a l’aire lliure, en quatre espais diferents, que cada any incorporen novetats. L’AV Copa d’Or i Sot de Fontanet organitza aquesta activitat, amb mercat, mostra d’oficis i sopar medieval, i enguany estrena pàgina web

REGIDORIA DE LES POLÍTIQUES A FAVOR DE LA CREATIVITAT, LA CULTURA I ELS ESPORTS

Dissabte arriba una nova edició de Les Bruixes del Pont del Boc, acompanyada del tradicional mercat d’oficis, amb degustacions i jocs, i el sopar medieval, amb espectacle i trets culturals de l’època. La tinent d’alcalde i regidora de les Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports, Montse Parra, ha presentat la vuitena edició, amb el president de l’AV Copa d’or i Sot de Fontanet, David Melé, i la directora de l’obra, Anna Gairí. Parra ha celebrat que aquesta iniciativa, que va néixer entre els veïns de l’Horta i que s’ha consolidat, sent una de les activitats post-festa de les Festes de la Tardor. Parra ha comentat que l’activitat reivindica indrets emblemàtics de l’Horta i la seva riquesa patrimonial, com el Pont del Boc de Biterna, i, a més, reivindica una llegenda, una història de bruixes, dimonis i judicis amb el pont de protagonista. En aquest espectacle es reviuen les tradicions i les costums de l’Horta de Lleida i es recorda la cacera que van patir moltes dones, acusades de bruixes, patint injustícies pel sol fet de ser llevadores o tenir coneixements de medicines naturals.

La tinent d’alcalde ha destacat una altra particularitat de l’escenificació i és que el públic es va movent per un recorregut, on hi ha 4 escenaris. “És una obra que es mou”, ha dit, i que va començar sent una activitat de l’entitat veïnal i ha esdevingut una activitat de ciutat.

El president de l’entitat veïnal ha remarcat la participació de diverses entitats de la ciutat que donen suport a la iniciativa. Hi ha uns 200 voluntaris, dels quals 71 fan d’actors i actrius. David Melé ha insistit en el valor històric del Pont del Boc, en els valors naturals de l’entorn i en què l’organització ha anat adaptant l’obra, vetllant per la seguretat. Per això, ha explicat que per a un millor gaudi de l’espectacle l’aforament es limita a 600 persones i que es pagui entrada. El sopar medieval permet els assistents vestir-se com un personatge de l’època i la decoració i el menú també són medievals. Melé ha apuntat que al xoperal d’en Tòfol s’instal·larà el mercat i una mostra d’oficis antics, amb tastes de sopes de farigola o “migas”, queimada, vi, jocs infantils, una bruixa que endevina el futur, etc.

La directora de l’obra ha indicat que, com cada any, han introduït algunes novetats en el relat i els espais escèniques, ja que hi participen moltes persones i s’adapta constantment. Anna Gairí ha posat en relleu que és teatre comunitari, fet per la comunitat, que hi treballa mota gent durant mesos, i que és engrescador perquè hi aporten opinions i suggeriments que es recullen a l’obra. Gairí ha detallat que 9 i 83 són les edats de les persones més joves i grans que hi surten. També ha valorat l’espai, l’Horta, que permet recrear les històries de nit creant un ambient màgic.

Enguany l’organització estrena pàgina web www.bruixesdelpontdelboc.cat on es poden comprar les entrades on line i consultar la informació de l’obra, els actors, notícies vinculades, etc. Aquest dissabte, a les 18 h s’obrirà el mercat medieval i l’obra començarà a les 20.30 h. Les entrades valen 3 euros anticipada o 4 euros a l’obra. L’accés és gratuït fins als 10 anys. En acabar, es farà el sopar medieval, a la mateixa partida. Els preus són 25 € per als adults i 12 € l’infantil. Els tiquets anticipats es poden adquirir a l’Oficina de Turisme de Lleida, a carrer Major, 31 o a la Llar dels Animals, Av. València, 19 i C/ Paer Casanovas, 35.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.