Lleida Marxa
Inici Notícies

El programa Activa’t al Casal! inicia les activitats d’aquesta temporada

Data de publicació: 4/10/2017

Una trentena de dones han participat en el taller Cos Actiu de l’Activa’t al Casal!, programa que pretén atansar als barris de la ciutat activitats i xerrades diverses sobre temes com la igualtat de gènere, la sensibilització i la prevenció de la violència masclista, la salut, els drets de les dones, el creixement personal, etc.

La 13a edició presenta com a novetat “Anònimes”, amb les vides de dones lleidatanes que han treballat i treballen activament en la construcció d’una ciutat integradora, igualitària i respectuosa amb la diversitat. Els tallers itinerants tenen continuïtat, a les seus de les vocalies i entitats de dones

REGIDORIA DE SEGURETAT CIUTADANA I DE LES POLÍTIQUES PER AL CIVISME I LA IGUALTAT

El programa Activa’t al Casal! s’ha posat en marxa aquest dilluns amb el taller Cos Actiu, que s’ha fet al Centre Cívic del Centre Històric. Una trentena de dones han participat en la primera activitat del programa, organitzat pel Casal de la Dona- Regidoria de Polítiques per al Civisme i la Igualtat, que s’adreça a les dones de Lleida. Es desenvolupa d’octubre a maig i ofereix una àmplia gamma de tallers i cursos, 11 en total, que tenen com a objectiu promoure la salut, el benestar, la fortalesa i el creixement personal, difondre i defensar els drets de les dones, promoure’n l’apoderament i el lideratge, impulsar el teixit associatiu femení i prevenir la violència masclista. Totes les activitats són d’accés lliure, gratuït i tenen lloc els dilluns, els dimarts, els dimecres i els dijous, de 18 a 20 h. al Casal de la Dona (Pl. Fanalets de St. Jaume, s/n) o bé al Centre Cívic del Centre Històric (plaça de l’Ereta), segons l’activitat.

En aquesta 13a edició es presenta com a novetat “Anònimes”, activitat que permetrà descobrir les vides (trajectòria, anècdotes, inquietuds, etc.) de dones lleidatanes anònimes que han treballat i treballen activament en la construcció d’una ciutat acollidora, integradora, igualitària, tolerant i respectuosa amb la diversitat. Aquest taller tindrà lloc cada mes en un barri diferent i donarà veu i protagonisme a les dones amb la col·laboració de les entitats de dones del municipi.

El programa dóna continuïtat als tallers Cos actiu, A tot ritme, Alimentació saludable (amb la col·laboració de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida), Teràpia del riure, Dansa i moviment creatiu (amb la col·laboració del Club Social “La Brúixola), Garrotín, Cuida’t, La ciutat amb la mirada de les dones, Arts al Casal i els Tallers Itinerants, amb l’Espai Salut (que es fa amb la col·laboració de les entitats de salut del municipi). L’Espai Salut es realitzarà als centre cívics dels barris, amb les vocalies i les entitats de dones, prèvia petició de cada entitat.

D’aquesta manera, el Casal de la Dona atansa als diferents barris activitats i xerrades diverses sobre temes com la igualtat de gènere, la sensibilització i la prevenció de la violència masclista, la salut, els drets de les dones, el creixement personal, l’autoestima, la comunicació o la seguretat i la fortalesa, entre altres.

Activa’t al Casal! és un programa consolidat del Casal de la Dona. La temporada passada, prop de 3.000 dones van participar-hi, constatant que augmenten les dones que s’interessen per primer cop pel programa, que després hi assisteixen amb regularitat i que el recomanen a amigues, veïnes o familiars.

Més informació a www.paeria.cat/politiquesigualtat, el blog del Casal de la Dona http://casaldeladona-lleida.blogspot com i el facebook www.facebook.casaldeladonalleida


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.