Lleida Marxa
Inici Notícies

Balanç positiu dels expositors presents en la 63a Fira de Sant Miquel

Data de publicació: 1/10/2017

Aquest diumenge el recinte firal ha tancat portes amb l’assistència de 120.000 persones des de dijous, en una edició en què el certamen ha reforçat la seva internacionalització

FIRA DE LLEIDA

La 63a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel (Saló Nacional de la Maquinària Agrícola) i la 32a edició d’Eurofruit (Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola) han tancat portes aquest diumenge amb un balanç positiu per part dels expositors. L’alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fira de Lleida, Àngel Ros, ha indicat en la cloenda que 120.000 persones han visitat el recinte firal i que el diumenge ha tingut menys afluència que altres anys, sense que això hagi repercutit des del punt de vista econòmic, ja que els contractes professionals s’han fet els dies anteriors.

Així, el doble certamen de Fira de Lleida ha reforçat enguany la internacionalització, fet que ha destacat l’alcalde. amb la presència d’expositors estrangers procedents de França, Portugal, Dinamarca, la Xina, la Gran Bretanya, Turquia i Letònia, i la celebració del PIC Meeting (Congrés europeu de la producció vegetal).

Entre les novetats, han destacat la recuperació de la plaça de l’oli, amb la presència de la DOP Les Garrigues i les 20 cooperatives que la integren; la consolidació d’empreses dedicades al sector del reg i la celebració de jornades al voltant d’aquesta temàtica; el creixement d’expositors del sector del viverisme (tòfona, noguers, ametllers, fruita de pinyol i fruita de llavor) i el creixement i la consolidació de les empreses d’agricultura de precisió. També ha tingut lloc en el marc de la fira la celebració dels premis RuralApps (empreses TIC), organitzats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i Eurecat.

D’altra banda, ha augmentat la presència del sector de fertilitzants i compostatge; la forta participació del sector de la maquinària pesada i agrícola al servei de l’agricultura; la consolidació de la mostra d’aliments del territori i del mercat de l’hort a taula; el protagonisme del festuc, amb una jornada que organitza Ibercaja, i la celebració de la Jornada de Sanitat Vegetal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

A més, ha tingut lloc les X Conferències Professionals i Amater de LleidaDrone, amb la nova ubicació de la Zona de Drons “Lleidadrone Arena”, a l’entrada del Pavelló 4. L’espai ha recreat una explotació agrícola (amb 30 palmeres de grans dimensions), on les empreses han fet demostracions contínues de vol de drons, captura de dades i elaboració d’informes destinats als visitants professionals (agricultors) interessats en el tema.

En el decurs de la cloenda s’han lliurat el Premi del Llibre Agrari. “Infraestructura verde. Sistema natural de salud pública”, de Pedro Calaza Martínez (Paraninfo & Mundi-Prensa) ha estat l’obra guanyadora de la 46a edició, mentre que Xylella fastidiosa en el sur de Europa: cuando el clima no es un problema para su establecimiento, de Blanca B Landa, Juan A. Navas Cortés i Miguel Montes Borrejo, publicat a la revista Phytoma España, s’ha endut la 2a edició del Premi de l’Article Tècnic Agrari. El jurat dels guardons, organitzats en el marc de la 63a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel, ha destacat “la qualitat dels llibres que han concorregut i el notable increment de les obres presentades al Premi de l’Article Tècnic”.

El premi atorgat al guanyador de la convocatòria del Llibre Agrari és de 3.500 euros i de 1.500 euros per al de l’Article Tècnic. Enguany han optat al premi 52 obres, 24 llibres (en paper i digitals) i 28 articles tècnics. L’edició del 2016 va registrar 19 llibres i 4 articles.

Igualment, s’ha fet entrega del 21è Premi a la Innovació Tecnològica i Seguretat en el Disseny de les Màquines Agrícoles i dels Equips de la Indústria Agroalimentària, convocat per Fira de Lleida, amb la col·laboració de la demarcació de Lleida del Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya i el Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics Industrials de Lleida. El guanyador ha estat un dispositiu de seguretat de l’equip de poda, presentat per l’empresa Arvipotecnic, SL. El segon premi ha estat per a la firma Tallers Antoni Miquel, SL per un sistema de gestió de sales de càrregues de bateries de carretons, i el tercer guardó ha correspost a Osvald Ferreteria, SL per una tisora de poda elèctrica, que incorpora la programació i la regulació del tall. El primer premi a l’empresa Arvipotecnic, SL, de Moià està dotat amb 1.000 euros i diploma (exterior pavelló 3, estand 3099), pel sistema de seguretat CPS de la tisora elèctrica de poda ARVIPO PS110 per prevenir que l’usuari es pugui tallar durant la feina. És un sistema molt innovador perquè tot el cos del podador queda protegit, atès que només posant-se una simple polsera al canell, en contacte amb la seva pell la persona queda protegida pel sistema CPS de prevenció de tall.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.