Lleida Marxa
Inici Notícies

L’alcalde demana al ministeri d’Agricultura una Política Agrària per redreçar els baixos preus de la fruita i suport per modernitzar els regs de l’Horta

Data de publicació: 28/9/2017

Destaca en la inauguració de la Fira el “triangle d’èxit” que per al sector primari suposen la institució firal, Mercolleida i el Parc Científic

FIRA DE LLEIDA

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha demanat avui a la ministra d’Agricultura, Isabel García Tejerina, suport per al sector de la fruita que està patint una “campanya dura per la crisi de preus que travessa la fruita de pinyol”. “Demanem una Política Agrària important per recuperar les baixes cotitzacions”, que tenen el seu origen, ha dit l’alcalde, no en la feina dels pagesos sino en una qüestió política, com és el boicot rus. Tall de veu d’Àngel Ros.

L’alcalde ha participat aquesta tarda en l’acte oficial d’inauguració de la seixanta-tresena Fira de Sant Miquel, on també ha aprofitat per demanar al ministeri suport a la modernització del reg de l’Horta, que ha de permetre estalviar fins a un 40% d’aigua als regants de Pinyana. “La modernització dels regs és d’interès públic i un factor de millora social col·lectiva. Espero que el ministeri i també la conselleria d’Agricultura hi donin suport a l’alçada de la importància que té aquest projecte”, ha afirmat. L’ajuntament està apostant fortament per l’Horta, com ho demostra la presentació ahir mateix de la nova marca de l’Horta, ha afegit l’alcalde. Tall de veu d’Àngel Ros.

L’alcalde i president del patronat de Fira de Lleida també ha reivindicat en el seu discurs el paper del sector agroalimentari, “que continua essent un motor de les exportacions lleidatanes, que han crescut un 10% en els set primers mesos de l’any. Per aquest motiu, Ros ha reclamat també al ministeri que aposti pel sector porcí, on Lleida és líder a l’Estat, vetllant per evitar problemes sanitaris i contribuint a fer campanyes de promoció del consum de la carn de porc.

D’altra banda, l’alcalde, ha ressaltat el “triangle d’èxit” que per al sector primari suposen Mercolleida, Fira de Lleida i el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari. Per fer-lo créixer, ha recordat, l’ajuntament impulsa, d’acord amb la UdL, el projecte INNO4AGRO, que ha rebut el suport dels fons Feder de la Unió Europea, que aportarà 1,8 dels 3,6 milions que costa el projecte.

A l’acte d’inauguració de la Fira Agrària de Sant Miquel han assistit, a més de la ministra Isabel García Tejerina, la consellera Meritxell Serret; el delegat del Govern, Ramon Farré; el president de la Cambra de Comerç, Joan Simó; i el director de Fira de Lleida, Oriol Oró. També han estat presents els regidors Montse Mínguez, Fèlix Larrosa, Rafael Peris, Joan Gómez, Sara Mestres, José Luis Osorio, José María Córdoba, Dolors López i Joan Vilella, així com altres representants institucionals.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.