Lleida Marxa
Inici Notícies

La Paeria dedica el mes d’octubre a la Gent Gran

Data de publicació: 26/9/2017

L’alcalde, Àngel Ros, ha presentat el programa d’activitats, que inclou el projecte teatral +Love; els 25 anys de Tardes de Ball, que ara es faran a l’octubre i a la Llotja; l’obra “Entre versos y Marsillach” o visites al backstage de la Llotja, entre altres

Ros ha agraït al col·lectiu de la gent gran la seva contribució a l’activitat social i associativa de la ciutat amb la seva sensibilitat, implicació i experiència

REGIDORIA DE LES POLÍTIQUES PER ALS DRETS DE LES PERSONES

L’Ajuntament de Lleida celebra a l’octubre el mes de la Gent Gran, coincidint amb la commemoració del Dia Mundial de la Gent Gran, el dia 1, declarat per l’Assemblea General de Nacions Unides. El paer en cap, Àngel Ros, acompanyat del tinent d’alcalde Xavier Rodamilans i de la presidenta de la Coordinadora de Jubilats, Dolors Arderiu, ha presentat el programa d’activitats que des de l’Àrea de Gent Gran de la Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones han organitzat per commemorar-ho.

En la recepció que l’alcalde ha presidit a les llars municipals de jubilats, Ros ha agraït a aquest col·lectiu la seva contribució a l’activitat social i associativa de la ciutat amb la seva sensibilitat, implicació i experiència. L’alcalde ha recordat que a la ciutat hi ha 23.5000 persones major de 65 anys, de les quals unes 9.000 són sòcies de les llars municipals. És a dir, un 40%, aproximadament. Després de detallar el programa, l’alcalde ha convidat els assistents a gaudir de les activitats i ha destacat “la grandesa” del col·lectiu de la gent gran per diferents motius. Alhora, ha afirmat que juntament amb la infància són dos àmbits que la Paeria atén especialment i que precisament Lleida és Ciutat Amiga de la Infància i Ciutat Amiga de la Gent Gran.

Igualment, Rodamilans ha valorat la saviesa que aporta la gent gran i els ha encoratjat a seguir participant i a innovar en les accions que proposen, com es demostra amb la Guia d’Activitats o la iniciativa “+Love”. Per la seva part, Arderiu ha destacat els 25 anys de les Tardes de Ball i l’exposició que es muntarà amb els cartells de cada edició. A més, ha parlat del voluntariat sènior i de la intensa activitat participativa de la gent gran durant l’any.

L’alcalde ha felicitat l’autor del cartell de Tardes de ball d’engunay, Jordi Belilles, alumne de 2n curs de gràfica publicitària de l’Escola Municipal d’Art Leandre Cristofol.

La recepció als representants de les llars s'ha fet al Saló de Sessions de la Paeria i ha comptat amb l'assistència dels regidors José María Córdoba i Joan Vilella.

La celebració del mes de la Gent Gran es farà amb diverses activitats:

-“+ Love”: un projecte educatiu sobre afectivitat i sexualitat adreçat a les persones grans que s’ha dut a terme en el marc del conveni de col·laboració subscrit entre l’Ajuntament i la Fundació Bancària “ la Caixa “ en el qual col·labora la Universitat de Lleida i l’Aula Municipal de Teatre.

-El Concert commemoratiu del Dia Internacional de la Gent Gran, a càrrec del grup d’havaneres “Mai és tard “, grup integrat per persones grans i que actuen de forma voluntària. Serà el dia 2, a les 18 h, a l’Auditori Municipal Enric Granados, amb entrada gratuïta.

-La xerrada informativa sobre accidents a la llar i seguretat viària, en col·laboració amb la Fundació Agrupació, el dimarts 3, a les 17 h, a la sala Jaume Magre.

-Tardes de Ball: amb sessió els dies 5, 11, 19 i 26 d’octubre a les 17 hores. Com a novetat , tindran lloc al mes d’octubre –enlloc de l’abril- i a la Llotja. A més, enguany es farà una exposició retrospectiva pels 25 anys del projecte amb els cartells de cada edició. L’exposició es farà del 20 d’octubre al 3 de novembre al hall de l’Escola Municipal d’Art Leandre Cristofol.

-“Entre versos y Marsillach” és l’obra de teatre de la companyia teatral de Blanca Marsillach en què hi participen persones grans dels grups d’activitats que fa la Fundació “la Caixa” a les llars municipals dins del conveni de col·laboració subscrit per les dues entitats. L’organitza la Fundació amb la col·laboració de l’Ajuntament.

-Els dies 16 i 24 d’octubre, a les 17.30 h, i el 18, a les 20.130 h, hi hauran visites guiades al backstage de la Llotja per conèixer el que no es veu: l’escenari, els camerinos, etc.

-El Consell Municipal de les Persones Grans es reunirà el dia 20 d’octubre, a l’Escola Municipal d’Art Leandre Crristòfol, celebrant així la reunió anual d’aquest òrgan de participació.

Consultar activitats a l'arxiu adjunt


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.