Lleida Marxa
Inici Notícies

La Paeria informa que ha inclòs el Departament de Santa Cecília en l’avantprojecte del Catàleg de Protecció de Béns de Lleida

Data de publicació: 13/9/2017

El paer en cap, Àngel Ros, ha presidit la reunió del Consell Municipal del Patrimoni de Lleida en què també s’ha posat de relleu que l’Ajuntament de Lleida portarà a terme diferents actuacions per protegir l’església de Sant Ruf, un cop se signi el conveni de cessió amb els seus propietaris

REGIDORIA DE L'HÀBITAT URBÀ I RURAL I LA SOSTENIBILITAT

El paer en cap, Àngel Ros, ha presidit la reunió del Consell Municipal del Patrimoni de Lleida en què ha informat que l’Ajuntament de Lleida ja va incloure el Departament de Santa Cecília en l’avantprojecte del Catàleg de Protecció de Béns de Lleida, que es preveu que estigui enllestit a principis del proper any. Ros ha assegurat que amb el projecte que s’està realitzant hi ha la voluntat de conservació global d’aquesta part important del cementiri municipal que li dóna personalitat.

L’alcalde Ros ha explicat que s’han debatut en l’àmbit del consell temes de rehabilitació i recuperació d’alguns elements patrimonials de la ciutat de Lleida. Entre aquests temes, s’ha explicat la situació del monestir de Sant Ruf, un cop la Paeria ha arribat a un acord amb els seus propietaris per a la seva sessió. En aquest sentit, el paer en cap ha posat de relleu que l’arquitecte Carles Sàez està duent a terme el projecte que estarà enllestit en les properes setmanes. Així, el tinent d’alcalde i regidor de l’Hàbitat Urbà i Rural, Fèlix Larrosa, ha avançat que “la primera fase del projecte és posar en valor el monument des d’una perspectiva de senyalització, condicionament de l’exterior, facilitar l’accés, ordenar l’aparcament, generar el relat al voltant del monument, amb una correcta interpretació de què és Sant Ruf i, en una segona fase, s’estudiarà quines actuacions arquitectòniques de conservació o rehabilitació cal fer en el propi edifici. Ho farem amb mitjans propis i, alhora, demanarem la col·laboració de la Generalitat”. “El projecte pretén atansar a la ciutadania al conjunt monumental de Sant Ruf”, ha assegurat Larrosa.

Pel que fa al Departament de Santa Cecília, el tinent d’alcalde Larrosa ha explicat que en aquests moments hi ha un expedient de ruïna tècnica d’una part del departament de Santa Cecília, que afecta només les caixes funeràries. En aquest sentit, ha assegurat que el projecte segueix una línia de conservació global i manteniment de tot el seu entorn. “Santa Cecília continuarà tenint usos funeraris tot i que en el procés de recuperació se’n reduiran, compliran la normativa i, a més, mantindran aquest valor tal i com l’avantprojecte del Catàleg de Protecció de Béns de Lleida ja incorpora”. A més, Larrosa ha destacat que totes aquelles famílies que es veuen afectades per aquest procés de ruïna d’una part de Santa Cecília, un cop estigui enllestida la seva recuperació podran tornar a ocupar els seus nínxols, dels quals se’n conservaran a més les lloses originals, tal i com es recull al projecte que han realitzat els arquitectes municipals”. La Paeria preveu que el Catàleg de Protecció de Béns de Lleida s’aprovi a principis del proper any, que incorporarà Santa Cecília i, per tant “tindrà més protecció i seguirà tenint l’ús que té avui dia”. Actualment, del Departament Santa Cecília té 761 nínxols i després de la intervenció en quedaran 600, dels quals el 20% l’ocuparan les famílies que ara es veuran afectades per l’expedient de ruïna.

Altres elements que s’han incorporat a l’avantprojecte del Catàleg de Protecció de Béns de Lleida són: Al Departament Sant Anastasi, la Creu de les Tres Pedretes, la capella, els panteons d’Enric Nuet, Comtes de Torregrossa, Josep Castel, Família Ballesteros, Lluís Roca Florejachs, Francisca Moix i Teresa Pedral. Al departament de Santa Cecília a més dels panteons de la Família Nebot- Moreno, també el de la Família Farreny i Família Aunós. El departament de Sant Josep i Sant Miquel i, finalment, la tomba i monument als caiguts memorial dels afusellats 1936-1940.

També s’ha informat del projecte del Museu d’Art de Lleida (Museu Morera) que es troba en fase de licitació.

El Consell Municipal del Patrimoni de Lleida, que té la vocació de ser un òrgan participatiu, té com a missió assessorar sobre els criteris que han de regir les actuacions en matèria de patrimoni de la ciutat. El Consell compta amb la participació d’experts en la matèria així com de representants dels grups polítics de la Paeria. En són vocals nats els tinents d’alcalde Fèlix Larrosa i Montse Parra. Els representants dels diferents grups municipals són Rafael Peris (PSC), Cristina Simó (CIU), Daniel Rubio (C’s), Josep M. Baiget (ERC), Francesc Gabarrell (Crida-CUP), Dolors López (PP), i Carlos González (Comú).


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.