Lleida Marxa
Inici Notícies

El Centre d’Art la Panera i l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova presenten el projecte «Art contemporani a l’hospital»

Data de publicació: 13/9/2017

El projecte «Art contemporani a l’hospital» ha guanyat la convocatòria de finançament Componer saberes para comprender los desafíos contemporáneos 2017 de la Fundació franco-espanyola Daniel & Nina Carasso, dotada amb 66.000€

“Art contemporani a l’hospital” és el projecte que es durà a terme conjuntament amb el Servei d’Oncologia Radioteràpica de l’Arnau durant els anys 2017-2020

REGIDORIA DE LES POLÍTIQUES A FAVOR DE LA CREATIVITAT, LA CULTURA, L'EDUCACIÓ I ELS ESPORTS

La tinent d’alcalde i regidora de les Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports, Montse Parra, ha assistit a la presentació del projecte “Art contemporani a l’hospital” que desenvoluparan conjuntament el Centre d’Art la Panera i el Servei d’Oncologia Radioteràpica de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. Aquest projecte ha guanyat la convocatòria de finançament ‘Componer saberes para comprender los desafíos contemporáneos 2017” d ela Fundació franco-espanyola Daniel & Nina Carasso, dotada amb 66.000 euros.

La convocatòria de projectes Componer saberes para comprender los desafíos contemporáneos 2017  pretén col·laborar a crear comunitats d’aprenentatge transdisciplinars i obertes a la ciutadania que permetin noves articulacions entre dos dels seus grans relats, el científic i l’artístic. Promoure iniciatives i projectes d’intel·ligència col·lectiva esdevé una eina privilegiada per connectar-nos amb el nostre món, comprendre’l i transformar-lo.

El projecte «Art contemporani a l’hospital» neix de la petició del Servei d’Oncologia Radioteràpica de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova al Centre d’Art la Panera d’elaborar un programa d’intervencions artístiques en l’espai amb la participació de pacients i personal del servei, per tal de fer visible el procés curatiu dels malalts i sensibilitzar la comunitat d’afectacions freqüents però poc visibles, com el càncer de pròstata i el càncer de colon.

Aquesta beca permet al Centre d’art portar més enllà col·laboracions prèvies amb l’hospital – com el programa Art i Hospital – i pretén incidir en la investigació des de la pràctica sobre les possibilitats de l’art en el camp sanitari, centrant-se en la relació amb el pacient des de la perspectiva holística i no només per la seva condició de malalt. Es posarà el focus en l'oncologia masculina i els tabús que s'associen a ella, al voltant de la qual es produiran una sèrie de dispositius artístics. Del projecte en sorgirà una publicació.

Els artistes que participaran en el projecte són: Domestic Data Streamers, Valeriano López, Isabel Banal, Núria Mora, Marta Galán Sala, Lara Costafreda, Antoni Hervás, Javier Codesal, Carla Boserman, i el tàndem Aimar Pérez Galí i Jaime Conde-Salazar.

La programació del primer any del projecte s’iniciarà amb la il·lustradora lleidatana Lara Costafreda com a primera artista resident durant l’últim trimestre del l’any 2017;  seguirà amb el col·lectiu Domestic Data Streamers durant el primer trimestre de 2018, els ballarins Aimar Pérez Galí i Jaime Conde-Salazar, el tercer trimestre i Antoni Hervàs, de juliol a setembre de 2018.

La Fundació Daniel & Nina Carasso fou creada a principis de 2010 en memòria de Daniel Carasso, el fundador de Danone, i de la seva esposa Nina. Es tracta d’una fundació familiar, independent del grup agroalimentari.  La Fundació Daniel i Nina Carasso està afiliada a la Fondation de France i té per vocació finançar projectes relacionats amb dues grans àrees que concorren en la plenitud de l’ésser humà: l’alimentació, per mantenir la vida i l’art, per enriquir l’esperit.

A la presentació també han assistit el Dr. Mateu Huguet, gerent territorial ICS Lleida; Roser Sanjuan, coordinadora del projecte Art i Hospital; Cèlia Del Diego, directora Centre d'Art la Panera; Dr. Josep Antoni Carceller, director del Servei d'Oncologia Radioteràpica de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova; Lara Costafreda, creadora; Dr. Moisès Mira, cap de secció d’Oncologia Radioteràpica de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, i Calors Almela, coordinador Fundació Daniel & Nina Carasso.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.