Lleida Marxa
Inici Notícies

L’exposició “Dona, tots en som una” mostra la realitat de les dones refugiades

Data de publicació: 13/6/2017

“Dona, tots en som una”, del fotògraf Francisco Magallón i organitzada pel comitè català de l’ACNUR, es pot veure fins al 22 de juny al Pati de la Paeria. Forma part del projecte “Dones refugiades: Elles fan camí”, que pretén millorar el coneixement sobre el desplaçament forçós i el seu impacte sobre les dones, un dels col·lectius més vulnerables. El dimecres 21 es farà un acte al Saló de Sessions de la Paeria amb el diàleg de tres dones refugiades

REGIDORIA DE LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA, DRETS CIVILS I COOPERACIÓ

El Pati del Palau de la Paeria exposa des d’avui i fins al divendres 22 de juny la mostra “Dona, tots en som una” del fotògraf Francisco Magallón. El tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, Joan Gómez, i el delegat d’ACNUR a Lleida, Xavier Miranda, han inaugurat l’exposició, que forma part del projecte “Dones refugiades: Elles fan camí”. Al voltant d’aquesta mostra, es desenvolupen tres eixos de continguts: s’instal·la una exposició relacionada amb la temàtica; un grup de dones refugiades organitzen un diàleg públic per posteriorment debatre amb les persones assistents, i es realitzen activitats educatives al voltant de l’exposició i la interacció dels infants, joves i/o adults amb les dones refugiades.

Així, la itinerància de “Dones refugiades: Elles fan camí” per Lleida es concreta amb l’exposició “Dona, tots en som una”, creada pel periodista i fotògraf Francisco Magallón. A través de diversos retrats, posa rostre a la valentia i el coratge que demostren milers de dones d'arreu del món que diàriament es veuen obligades a enfrontar-se a situacions de persecució, discriminació, exclusió o violència.

El dimecres 21 de juny, de les 19.30 h, en commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades, es farà un diàleg de tres dones refugiades, demandants d'asil o en altres situacions legals, sota el títol de “Dones refugiades: coratge i nous horitzons”. L’acte es farà al Saló de Sessions de la Paeria.

Per últim, el Comitè català de l'ACNUR oferirà tallers impartits per les dones refugiades que participen en aquest projecte. Adreçat a escoles, esplais, associacions de veïns i grups de ciutadans en general. Per concertar vistes cal trucar al 93 301 20 35 o enviar un correu electrònic a sensibilitzacio@eacnur.org

El projecte compta amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya i, en la seva itinerància a la ciutat de Lleida, la col·laboració amb la Paeria.

El projecte “Dones refugiades: Elles fan camí” pretén millorar el coneixement sobre el desplaçament forçós i com aquest impacta sobre les dones, un dels col·lectius més vulnerables. Dels més de 65 milions de persones refugiades i desplaçades hi ha al món, al voltant d’un 80% eren dones i nens. Aquesta iniciativa estarà activa fins a gairebé finals de l'any 2017 i, durant aquest període, es faran diverses activitats d’incidència social i educatives a les quatre capitals de les demarcacions catalanes.

El Comitè català per als refugiats, Catalunya amb ACNUR, és una associació creada l’any 2001 per donar suport a l’Alt Comissionat de Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) al territori català. Ho fa mitjançant accions de sensibilització i d´educació per al desenvolupament, com també amb la captació de fons públics i privats per ajudar a finançar els projectes que l’entitat desenvolupa arreu del món. Adherida al Comitè espanyol de l’ACNUR, compta amb la participació d’una àmplia representació de la societat catalana, institucional i civil.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.