Lleida Marxa
Inici Notícies

La Paeria clou una nova edició dels programes de formació per a pares i mares

Data de publicació: 25/5/2017

Aquest curs s’han fet 10 grups amb famílies dels diferents barris de la ciutat per conèixer eines i desenvolupar habilitats que reforcin el seu paper d’educadors

REGIDORIA DE LES POLÍTIQUES PER ALS DRETS DE LES PERSONES

L’Ajuntament de Lleida ha clos aquest dijous una nova edició dels tallers de preservació familiar en un acte que s’ha fet a l’Auditori Municipal Enric Granados i que ha comptat amb la presència de les famílies que hi han participat. Els tallers es fan als diferents barris de la ciutat i s’adrecen a pares i mares per capacitar-los i reforçar-los en el seu rol educatiu. Aquest curs s’han creat 10 grups, amb la inscripció de 85 participants.

La regidora Sara Mestres ha valorat l’esforç que han fet les famílies per assistir a aquests tallers per aprendre eines i habilitats que els permetin crear un entorn protector als seus fills i filles perquè creixin desenvolupant les seves capacitats. Igualment, Mestres ha apostat per una societat més justa per a tothom on es puguin compartir valors i la diversitat de cultures. Al seu torn, les famílies han expressat el seu agraïment per haver estat acompanyades aquest temps i per trobar sempre una ajuda o resposta en moments d’especial dificultat.

Mestres ha lliurat els diplomes de reconeixement a les famílies amb la professora de la Universitat de Lleida, Àngels Balsells, i el representant de l’Obra Social La Caixa, Albert Rodríguez. La regidora M. Carme Culleré també ha assistit a l’acte, a l’Auditori municipal.

Els programes en marxa aquest any han estat:

-Créixer feliços en família: orientat a famílies amb infants de fins a 5 anys, que s’ha fet al Servei Materno Infantil municipal i als grups de magraners i Tallada-Centre Històric.

-Aprendre junts, créixer en família: per a pares i mares i els seus fills/es amb edats d’entre 6 i 12 anys, amb el grup de la Bordeta.

-Viure l’adolescència en família: dissenyat per a les famílies amb fills i filles en edat adolescent, dels 12 als 16 aprox., desenvolupat al grup del Centre Històric.

-Altre projectes: projectes dissenyats pels mateixos professionals i ajustats a les necessitats concretes de cada grup, a Balàfia, Democràcia, la Mariola i Pardinyes. A més, s’ha fet Créixer en família –programa de la Generalitat-, a Cappont i amb l’equip d’atenció a la infància i l’adolescència, l’EAIA.

Els programes plantegen treballar la parentalitat positiva a través de la promoció del desenvolupament i la convivència familiar com a objectiu general i, en concret, es proposa promoure i donar suport les competències parentals i la resiliència infantil.

La cloenda dels tallers, impulsats des de la Regidoria de les Polítiques per als Drets de les Persones, es fa en el marc del Dia Internacional de les famílies, que se celebra el 15 de maig.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.