Lleida Marxa
Inici Notícies

Lleida acull la segona reunió de treball del projecte europeu “Growing Together”

Data de publicació: 16/5/2017

“Creixent junts” impulsa la inclusió de les famílies migrades a través d’accions educatives i activitats comunitàries. La Paeria i l’escola Balàfia participen en aquest projecte amb Follonica (Itàlia) i Odemira (Portugal)

En les sessions de demà i dijous es decidiran les línies a implementar per part de cada soci de treball i també s’explicarà la tasca de Lleida envers la població migrant i com a Ciutat Educadora

REGIDORIA DE LES POLÍTIQUES PER ALS DRETS DE LES PERSONESVersió de la notícia per imprimir

Compartir:

Què és això?

Lleida acull la segona de les trobades de treball en el marc del projecte europeu “Growing Together”, que promou la inclusió de les famílies migrades a Lleida. El projecte subvencionat per Erasmus+ és pioner a l’Estat en la línia “Adult Education Strategic Partnerships”, una vessant que pretén millorar la participació de les famílies mitjançant estratègies d’educació en adults i activitats comunitàries, treballant des de la innovació i l’intercanvi de bones pràctiques. L’Ajuntament de Lleida i l’escola Balàfia són socis de “Creixent junts”, que es desenvolupa amb Follonica (Itàlia) i Odemira (Portugal) –aquest darrer lidera la iniciativa-.

Avui arriben els representants italians i portuguesos, de cada ajuntament i escola. Dimecres i dijous es faran les jornades de debat, complementades amb visites a diferents espais de la ciutat per conèixer el patrimoni cultural i els recursos educatius.

En les sessions de treball de demà s’establiran les línies d’acció a implementar per part de cada soci. L’objectiu és enfortir i coordinar les accions de cada integrant per treballar conjuntament una metodologia, així com reforçar les capacitats de cada integrant per internacionalitzar les estratègies i les accions amb objectius comuns. El programa de dijous se centrarà més en la tasca de la ciutat envers la població migrant i de Lleida com a Ciutat Educadora. Lleida és coneguda per la seva voluntat de crear sinèrgies i interrelacions entre els migrants i la ciutadania. Es desenvolupen eines per establir ponts de comunicació interculturals que permetin interaccionar entre els diferents valors, normes de comportament i formes de percebre la realitat de les diferents cultures que hi conviuen.

“Growing Together: Immigrants empowerment as Local Citizens and Educators” té una durada de dos anys (es preveu que acabi a finals de 2018). Els seus representants ja es van desplaçar a la localitat portuguesa d’Odemira, on es va fer la primera reunió de treball. A Lleida es desenvolupa amb l’escola Balàfia i la Paeria, a través de la Regidoria de les Polítiques per als Drets de les Persones, de la Regidoria de Drets Civils i Cooperació, Europe Direct, i la col·laboració de la Universitat de Lleida i el Departament d’Ensenyament.

El projecte s’adreça als veïns i les veïnes del barri i especialment a la comunitat educativa de l’escola. Una trentena de famílies participaran en tallers per al desenvolupament de capacitats i habilitats, entorn al llenguatge, els recursos socials, sanitaris, educatius, etc. En aquest sentit, l’idioma o la manca de coneixement sobre la diversitat de cultures no han de ser entrebancs per participar-hi perquè es tracta de col·laboració i integració. L’acció clau té l’objectiu de potenciar la participació activa de les famílies en el dia a dia de les activitats dels seus fills/es dins i fora de l’escola perquè se sentin més implicades en l’educació dels infants, generant una visió més àmplia del que passa al barri i a la ciutat. Així, “Growing Together” treballa de forma prioritària per l’apoderament i la promoció de les famílies, potenciant el coneixement entre veïns per fomentar la interculturalitat, la convivència i la cohesió social.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.