Lleida Marxa
Inici Notícies

Ros: “L’experiència ens ha demostrat que l’FP s’ha convertit en una eina de competitivitat i en un ensenyament de prestigi que ajuda al desenvolupament empresarial de les terres de Lleida i del país”

Data de publicació: 20/4/2017

Obre portes l’11a edició de la Fira Formació i Treball a Lleida que se celebrarà fins al 20 d’abril amb la participació de 21 empreses i entitats i 25 disciplines educatives

FIRA DE LLEIDA

Aquest dijous ha obert portes l’11a edició de la Fira Formació i Treball a Lleida que se celebrarà fins al 20 d’abril al pavelló 4 de Fira Lleida en què hi participen 21 empreses i entitats i 25 disciplines de formació o disciplines representades. El president del Consell Català de Formació Professional, Jordi Ficapal, acompanyat de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha donat el tret de sortida a aquest saló que compta amb una àmplia oferta formativa i innovadora i que acull més de 50 activitats professionals, entre conferències, tallers, demostracions i altres iniciatives relacionades amb la formació, que es desenvolupen en la sala de conferències del pavelló 3, la zona d’exposició i també a l’exterior del pavelló.

El paer en cap ha destacat en el transcurs de l’acte que “aquesta Fira és possible gràcies a la col·laboració entre diferents institucions, així com dels centres educatius de tota la província”. “Lleida va apostar per la FP i per aquesta Fira fa 11 anys amb l’objectiu de potenciar la seva vessant educativa però també reforçar la social. L’experiència ens ha demostrat que aquests estudis s’han convertit en una eina de competitivitat i en un ensenyament de prestigi, que té un altíssim nivell d’inserció laboral i, per tant, ajuda al desenvolupament empresarial de les terres de Lleida i del país” (tall de veu À. Ros). En el marc de la inauguració de la Fira, el paer en cap també ha posat de relleu que aquest dimecres visitava la Paerial’alumne de l’institut Guindàvols, Samuel Torres, qui ha guanyat la medalla d’or a la competició nacional de Formació Professional SpainSkills en la modalitat de “fontaneria i calefacció”. L’or aconseguit el porta a competir amb la selecció nacional al mundial de Formació Professional WorldSkills, del 14 al 19 d’octubre, a Abu Dhabi. Ros recordat que aquest tipus de competicions donen prestigi als estudis, de la mateixa manera que existeixen Olimpíades de Física i Matemàtiques”. Per la seva banda, Ficapal ha posat de relleu “l’esforç que s’ha fet en aquests 11 anys per mantenir l’aposta per l’FP com una primera opció. El futur dels nostres treballadors i estudiants passa per mantenir i augmentar el nivell de les qualificacions que portaran a millors treballs, a millor competititat i, per tant, a una millor societat en el seu conjunt”.

Entre les activitats que es duen a terme a la Fira, que ocupa una superfície bruta d’exposició de 4.000 m2, s’ha de destacar, entre altres, la 4a Jornada/Concurs d’habilitats i aplicació de vinils autoadhesius als vehicles de Catalunya, organitzada per l’INS Caparrella i la 1a que se celebra a Lleida, i els tallers pràctics i dinàmics a l’estand de l’Institut Municipal d’Ocupació de Lleida sobre temes com la seguretat en dispositius mòbils, l’ús de l’Smartphone en la recerca de feina, les noves tendències en la recerca de feina, la robòtica, els nous perfils professionals o l’entrevista de feina.

També destaquen les activitats i les demostracions als estands de les famílies i les entitats participants, amb la presència de professors i alumnes. En aquest sentit, els visitants poden gaudir de demostracions de visió artificial, elaboració de pastisseria i rebosteria, tallers de decoració amb fruites, cocteleria sense alcohol, malabars de baristes, exhibició del funcionament d’una impressora 3D de disseny conceptual de personatges, animació i testing de videojocs 3D, simulador de maquinària de moviment de terres, entre d’altres. A l’estand de GlobaLleida es podrà gaudir d’un taller pràctic per fer la imatge a les xarxes socials, d’un text de l’emprenedoria i un altre de talent.

Pel que fa a les conferències s’ha de posar en relleu la que, amb el títol d’“Entrena’t per al canvi i descobreix el teu camí”, ha impartit aquest matí Isaac Alcayde, actor i pedagog teatral, empresari i coach de la sèrie “Merlí” de TV3. També hi haurà xerrades d’orientació organitzades pel SOC i per l’Agència Catalana de Joventut.

La Fira F&T manté el nombre de famílies i empreses expositores de l’any passat, a més de les activitats paral·leles. Les 25 famílies de formació representades són activitats físiques i esportives; agrària; arts gràfiques; administració i gestió; arts plàstiques i disseny; comerç i màrqueting; edificació i obra civil; electricitat i electrònica; energia i aigua; ensenyament d’esports; fabricació mecànica; fusta, moble i suro; hoteleria i turisme; imatge i so; imatge personal; indústries alimentàries; informàtica i comunicació; instal·lació i manteniment; química; sanitat; seguretat i medi ambient; serveis socioculturals i a la comunitat; tèxtil, confecció i pell; transport i manteniment de vehicles i indústries extractives.

A la inauguració de la Fira F&T també han assistit el president de la Cambra de Comerç i de la Comissió Delegada, Joan Simó; el tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat, del Comerç, del Turisme i de l’Ocupació i l’Emprenedoria, Rafael Peris; el director dels SSTT d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés; el director dels SSTT d’Empresa i Coneixement a Lleida, Ramon Alturo; el diputat provincial Paco Cerdà, els regidors M. Ángeles Ribes, Carles Vega, Dolors López i Joan Vilella; la subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso.

La fira romandrà oberta avui dijous dia 20 i divendres dia 21, de 9.30 a 18 h, i dissabte dia 22, de 9.30 a 14 h. L’entrada és gratuïta. El saló de Formació i Treball “F&T” és organitzat per l’Ajuntament de Lleida, Fira de Lleida i la Generalitat de Catalunya, amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya i GlobaLleida.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.