Lleida Marxa
Inici Notícies

Un alumne del Guindàvols guanya el campionat d’Espanya de FP en “fontaneria i calefacció” i participarà en la competició mundial a Abu Dhabi

Data de publicació: 19/4/2017

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha rebut Samuel Torres a la Paeria, qui ha aconseguit la medalla d’or a la competició nacional de Formació Professional SpainSkills en la modalitat de fontaneria i calefacció. A l’octubre competirà al WorldSkills i l’any que ve a l’europeu EuroSkills. Ros ha remarcat que “de la mateixa manera que existeixen Olimpíades de Física i Matemàtiques és important que hi hagi Campionats Mundials de Formació Professional: és un símbol del prestigi d’aquests estudis”

REGIDORIA DE LES POLÍTIQUES A FAVOR DE LA CREATIVITAT, LA CULTURA, L'EDUCACIÓ I ELS ESPORTS

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha rebut aquest dimecres a la Paeria l’alumne de l’institut Guindàvols, Samuel Torres, qui ha guanyat la medalla d’or a la competició nacional de Formació Professional SpainSkills en la modalitat de “fontaneria i calefacció”. L’or aconseguit el porta a competir amb la selecció nacional al mundial de Formació Professional WorldSkills, del 14 al 19 d’octubre, a Abu Dhabi. També li dóna l’accés al campionat europeu de FP EuroSkills, que tindrà lloc l’any que ve a Budapest, del 26 al 28 de setembre.

El paer en cap ha felicitat Samuel Torres per l’or aconseguit al campionat nacional i ha destacat el fet que l’alumne del centre lleidatà competirà al campionat del món de la FP. Ros ha remarcat que “és important que de la mateixa manera que existeixen Olimpíades de Física i Matemàtiques hi hagi Campionats Mundials de Formació Professional: és un símbol del prestigi d’aquests estudis”. Torres ha afirmat que l’experiència al nacional va ser bona i fructífera, ja que va aprendre nous coneixements i “també et coneixes a tu mateix en situacions diferents”. Segons ha dit, hi ha una mica de nervis de cara a les competicions mundial i europea, donat que la competitivitat és major.

Samuel Torres va guanyar a la versió autonòmica del campionat CatSkills abans d’anar a SpainSkills, a Fira de Madrid. El Ministeri d'Educació, Cultura i Esport organitza i promou competicions d’habilitats (skills, en anglès) per estimular estudiants, professorat i empreses. Aquesta és una plataforma d'intercanvi i un fòrum de debat de l'evolució dels estàndards professionals, la qualitat i la innovació en els diferents sectors productius. WorldSkills International i WorldSkills Europe són associacions no governamentals, sense ànim de lucre, la principal activitat del quals és organitzar competicions biennals de formació professional. Espanya forma part d’aquestes organitzacions, fet que comporta la celebració biennal d'un campionat nacional de Formació Professional (Spainskills), que serveix per seleccionar els competidors espanyols en les competicions europees i mundials, els anys parells i imparells respectivament.

La tinent d’alcalde i regidora del Servei d’Educació, Montse Parra, i el tinent d’alcalde Joan Gómez han assistit a la recepció amb els regidors Paco Cerdà, José Luis Osorio, Núria Marín, Pau Juvillà, Francesc Gabarrell i Joan Vilella. El director del centre, Jesús Castillo, i diversos professors de l’alumne han acompanyat l’alumne en aquest acte que s’ha fet a la Paeria.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.