Lleida Marxa
Inici Notícies

La Paeria obre la convocatòria perquè joves emprenedors treballin a la Casa de Fusta del Centre Històric

Data de publicació: 18/4/2017

El tinents d’alcalde Fèlix Larrosa i Xavier Rodamilans han presentat les bases del concurs que, en el marc del pla de dinamització del Centre Històric, vol transformar, dinamitzar i promoure la interacció del barri i la resta de la ciutat

Un nou espai de ‘coworking’, que estarà enllestit al juny, per donar un impuls a joves talents i creatius que disposaran de tots els serveis amb l’objectiu d’ajudar-los a desenvolupar els seus projectes

REGIDORIA DE L'HÀBITAT URBÀ I RURAL I LA SOSTENIBILITAT/POLÍTIQUES PER ALS DRETS DE LES PERSONES

L’Ajuntament de Lleida ha obert la convocatòria perquè joves emprenedors puguin treballar a la Casa de Fusta del Centre Històric, les obres de la qual es preveu que estiguin enllestides al juny. Els tinents d’alcalde Fèlix Larrosa i Xavier Rodamilans han presentat aquest dimarts les bases del concurs que, en el marc del pla de dinamització del Centre Històric, vol transformar, dinamitzar i promoure la interacció del barri i la resta de la ciutat. La Casa de Fusta serà un nou espai de ‘coworking’ amb l’objectiu de donar un impuls a joves talents i creatius que disposaran de tots els serveis per ajudar-los a desenvolupar els seus projectes.

El tinent d’alcalde i regidor del Centre Històric, Fèlix Larrosa, ha explicat que l’espai està concebut per a joves emprenedors creatius que vulguin desenvolupar les seves aptituds artístiques en el marc del Centre Històric. En aquest sentit, Larrosa ha explicat que “aquest espai de coworking està pensat com un lloc de treball compartit per tal de promoure la creació de sinèrgies entre diverses iniciatives, al mateix temps que es potencia la comunicació, la formació i la visibilitat dels i les professionals. Així, “amb aquest nou equipament promovem la cooperació entre professionals al mateix temps que actua com a focus i connector del talent per a l’entorn més proper” (Tall de veu 1 F. Larrosa). Per la seva banda, el tinent d’alcalde i regidor de Polítiques per al Dret de les Persones, Xavier Rodamilans, ha posat de relleu que “un espai com aquest on es poden compartir experiències professionals multiplica i, alhora, ajuda que les persones que treballin en aquest espai, s’arrelin al barri” (Tall de veu X. Rodamilans)

La Paeria, a través del departament de Joventut i l’Empresa Municipal d’Urbanisme, ha redactat les bases perquè els joves emprenedors s’hi puguin presentar al concurs per accedir a la Casa de Fusta, que vol ser un espai de col·laboració i foment de l’economia creativa que compti amb projectes d’emprenedoria en l’àmbit de la creació (fotografia, disseny, il·lustració, decoració i interiorisme, etc.), la comunicació (periodisme, màrqueting, comunicació audiovisual...) o la gestió sociocultural.

Requisits per a les persones sol·licitants

Les persones interessades tenen 30 dies naturals per presentar la seva sol·licitud mitjançant la seu electrònica de l’Ajuntament de Lleida. Segons les bases, hi podran accedir aquelles persones físiques o jurídiques que desenvolupin un projecte d’emprenedoria propi en els àmbits de la comunicació, la creació i la gestió sociocultural.

En aquest sentit, cal que compleixin diferents requisits en el moment de sol·licitar la participació en l’espai de ‘coworking’ com tenir un projecte d’emprenedoria en l’àmbit de la creació (fotografia, disseny, il·lustració, decoració, interiorisme, 3D), la comunicació (periodisme, màrqueting, comunicació audiovisual) o la gestió cultural; o estar donat/da d’alta d’una activitat econòmica a Hisenda. En cas de nous projectes caldrà donar-se d’alta en el termini d’un mes des del moment que se signi el contracte d’adjudicació. La cessió s’atorgarà per un termini d’un any, renovable fins a 2 (1+1).

Les modalitats d’ús i els preus (els preus inclouen totes les prestacions generals definides a la descripció del projecte) són:

Ús exclusiu d’un lloc de treball

Prestacions específiques: lloc de treball d’ús exclusiu equipat per la instal·lació fixa d’aparells informàtics i taquilla individual. Preu: 90€ al mes.

Ús no exclusiu de lloc de treball a jornada completa

Prestacions específiques: lloc de treball d’ús no exclusiu i taquilla individual. Preu: 60 € al mes.

Ús no exclusiu de lloc de treball a mitja jornada

Prestacions específiques: lloc de treball d’ús no exclusiu i taquilla individual. Preu: 40 € al mes.

Definició dels espais

L’equipament té una superfície útil de 250m2 i compta amb les següents zones:

- Sala de reunions.

- Zona amb taules de treball i cadires ergonòmiques. Adreçada a professionals que treballin en aquest equipament a jornada completa i que requereixin un lloc de treball fixe.

- Zona polivalent amb taules i cadires mòbils que permeti el treball de persones que no requereixen un espai fixe. Tindrà taules compartides i s’hi podran desenvolupar activitats vinculades a les persones adjudicatàries de l’espai de coworking (formacions, presentacions, tallers, exposicions, workshops...).

- Dos lavabos.

- Una terrassa exterior.

Prestacions inicials

- Espais de treball individual

o Opció 1: taula fixa de treball a jornada completa (ús exclusiu).

o Opció 2: taula que no requereix instal·lació fixa d’un ordinador amb opció de jornada completa o mitja jornada.

- Ús dels altres espais segons reserves i disponibilitat (sala polivalent, sala de reunions, terrassa exterior, etc.).

- Taquilles individuals.

- Escàner i fotocopiadora (les còpies aniran a càrrec dels usuaris/es).

- Alarma.

- Assegurança de contingut i continent.

- Servei de neteja de les instal·lacions.

- Connexió a internet i wifi.

- Espai office amb cafetera, microones i nevera.

- Servei de dinamització: promoció i suport al treball de col·laboració, organització d’accions de promoció i atracció de possibles clients.

Inversió municipal de 150.000€ per redefinir l’espai

Mitjançant una actuació de redefinició, s’ha millorat l’encaix urbanístic, arquitectònic i mediambiental de la Casa de Fusta. Amb una inversió municipal de 150.000 euros, s’ha ampliat la superfície útil, que té 250 m2, a més de la incorporació de serveis bàsics que necessita un equipament d’aquest tipus, que també s’ha adaptat tecnològicament. En aquest sentit, l’edifici es distribueix en un espai únic de treball de 160 m2, una àrea exterior útil coberta de 70 m2, una àrea administrativa i serveis.

Larrosa ha explicat que amb aquest projecte es dóna resposta a les inquietuds sorgides en els debats per a la redacció del Pla Local de Joventut. “Aquest nou espai creatiu ha de fer xarxa amb la resta de projectes que s’estan duent a terme al barri, com la Casa dels Artistes, que està a ple rendiment”. El tinent d’alcalde ha posat en relleu que “es tracta d’un espai generador d’idees al centre de la ciutat, en un emplaçament estratègic per reactivar el Centre Històric, on les idees adquireixin forma i puguin donar el salt a la societat i al mercat. En definitiva, un espai referent a Lleida relacionat amb les indústries i l’economia creativa”. (Tall de veu 2 F. Larrosa)

Les prestacions de la Casa de Fusta ofereixen espais de treball individual, que seran de rotació i també apte per a usos no exclusius, una zona polivalent on es podran desenvolupar activitats vinculades a les persones adjudicatàries de l’espai de ‘coworking’ (formacions, presentacions, tallers, exposicions, ‘workshops’, etc), sala de reunions, terrassa exterior, espai office i serveis. La nova proposta arquitectònica de l’edifici contempla una doble façana per donar resposta als diferents requeriments de límit entre l’interior i l’exterior configurant intervals d’espai que regulen les aportacions tèrmiques a l’edifici a la vegada que conformen la interacció entre els espais interiors amb l’espai públic.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.