Lleida Marxa
Inici Notícies

L’Ajuntament retira les plaques de l’antic Ministerio de la Vivienda a Lleida

Data de publicació: 17/3/2017

Se n’han retirat 269 (78,89%) s’ha comprovat que n’hi havia 66 que ja no existien (19,53%) i 4 s’han mantingut per voluntat dels seus propietaris. Segons el cens del Memorial Democràtic, a Lleida ciutat hi havia 341 plaques d’aquestes característiquesVersió de la notícia per imprimir

Compartir:

Què és això?

L’Ajuntament de Lleida informa que ja s’han retirat les plaques de l’antic Ministerio de la Vivienda que encara existien en edificis privats de la ciutat que havien estat construïts com a habitatges de protecció oficial.

D’acord amb el que es va comunicar a la ciutadania, l’Ajuntament de Lleida ha retirat 269 plaques amb el consentiment dels propietaris; s’ha comprovat que hi havia 66 plaques que ja no existien , n’hi ha 4 que no s’han retirat respectant la voluntat dels veïns i tan sols dues no ha estat possible treure-les per diferents raons tècniques.

L’Ajuntament de Lleida agraeix la col·laboració dels veïns i veïnes, de la Federació d’Associació de Veïns i de la companyia de Petrolis Independents per dur a terme aquesta tasca, que s’ha dut a terme amb efectivitat i rapidesa.

Aquestes dades es comunicaran al Memorial Democràtic i al Síndic de Greuges amb la petició que actualitzin el cens referent a la ciutat de Lleida. Catalunya manté actualment uns 5000 elements catalogats com a símbologia franquista, la major part dels quals són plaques de vivendes.

Amb l’acció de l’Ajuntament de Lleida aquests elements han estat retirats definitivament de la via pública.

L’ Ajuntament engloba aquesta acció en el treball realitzat en els darrers anys per donar compliment a la Llei 52/2007 de 26 de desembre de Memòria Històrica del Govern Central i a la Llei 3/2007, del 31 d’octubre, del Memorial Democràtic de la Generalitat, des de la seva aprovació, l’any 2007.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.