Lleida Marxa
Inici Notícies

L’Ajuntament de Lleida posa en marxa els mecanismes per acollir-se als ajuts socials per bonificar el 50% de l‘IBI a col·lectius vulnerables

Data de publicació: 17/3/2017

És una de les propostes que va realitzar el grup municipal del Partit Popular en el procés d’aprovació dels pressupostos municipals i que es van aprovar

Els destinataris són pensionistes, aturats, famílies monoparentals, persones amb discapacitat, víctimes de violència de gènere i titulars d’habitatges amb valor cadastral inferior a 20.000 €, i amb ingressos inferiors als 798 € mensuals

L’alcalde Ros signarà els pròxims dies el decret per poder presentar les sol·licituds fins al 30 de juliol

REGIDORIA DE LA GESTIÓ DELS RECURSOS MUNICIPALS, LA HISENDA MUNICIPAL I POLÍTIQUES DE TRANSPARÈNCIA

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presidit aquest migdia la roda de premsa per presentar els ajuts socials destinats a famílies amb dificultats per assumir les despeses derivades del seu habitatge habitual, i en concret les que fan referència al pagament de l’Impost de Béns Immobles (IBI). D’aquesta manera, l’equip de Govern municipal posa en marxa la iniciativa que es va introduir als pressupostos municipals, a proposta del Grup Popular, a través de la qual els beneficiaris es podran bonificar el 50% de l’IBI. Tall de veu A. Ros.

Tenen dret a acollir-se a les ajudes els pensionistes, els aturats inscrits com a demandants de treball en el Servei d’Ocupació de Catalunya, les famílies monoparentals, les persones amb reconeixement de discapacitat, les víctimes de violència de gènere i els titulars d’habitatges amb valor cadastral inferior a 29.000 € sense considerar pàrquing i traster, segons han explicat en roda de premsa conjunta el paer en cap, la tinent d’alcalde Montse Mínguez, i els regidors del PP, Dolors López i Joan Vilella.

Per rebre l’ajut, les persones sol·licitants hauran de reunir una sèrie de requisits, com que els ingressos totals dels beneficiaris i de les persones empadronades que convisquin amb ell, siguin inferiors a l’1,5% del IPREM, que és l’equivalent a 798 € mensuals, i no ser titular de cap altre immoble ubicat a Lleida (no es considera com a altra propietat un pàrquing o traster associat a l’habitatge).

La quantia de l’ajuda serà del 50% de la quota anual de l’IBI, assumida per la persona sol·licitant, que pot ser propietari, llogater i usufructuari.

Per tal de fer front a aquests ajuts, el pressupost municipal del 2017 va incrementar en 500.000 €. D’aquesta manera, la partida pressupostària destinada a ajusts a les famílies en especial vulnerabilitat és d’un milió d’euros.

Per tal de materialitzar aquests acords, les famílies beneficiades d’aquests ajuts veuran compensats l’import de l’IBI en les darreres dues quotes de l’any.

El paer en cap signarà en els propers dies un decret per formalitzar aquests ajuts, que podran sol·licitar-se fins al 30 de juliol.

L’Ajuntament de Lleida iniciarà pròximament una campanya informativa, a través dels canals telemàtics de la institució, així com en els diferents centres cívics municipals, per tal de donar a conèixer aquesta línia d’ajuts.

La bonificació del 50% de l’IBI complementa un altre acord municipal aprovat l’any passat, en el qual s’establia la reducció d’un 3% d’aquest impost pels següents dos anys (un 2%, el 2016, i un 1%, el 2017). L’aplicació d’aquest acord ha representat un estalvi d’1,5 milions d’euros pels lleidatans.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.