Lleida Marxa
Inici Notícies

La Paeria edita un calendari per reflexionar en família sobre la promoció de la salut i la convivència

Data de publicació: 4/1/2017

L’alcalde Ros ha explicat que el projecte “Familiari” és un projecte de suport i acompanyament a les famílies en el seu rol educador per fomentar habilitats per a la vida i hàbits saludables entre els seus fills i filles i proporcionar un entorn segur i de benestar

El calendari proposa cada mes un centre d’interès, com l’ús de les noves tecnologies, l’amistat, l’alimentació o la igualtat de gènere, i un seguit d’activitats per treballar-lo. Adreçat a famílies amb fills d’11 a 13 anys, es distribuirà als centres educatius de la ciutat

REGIDORIA DE LES POLÍTIQUES PER ALS DRETS DE LES PERSONES

L’Ajuntament de Lleida ha posat en marxa el projecte “Familiari” de suport i acompanyament a les famílies de la ciutat en el seu rol educador perquè fomentin hàbits per a la vida i hàbits saludables entre els seus fills i filles i proporcionar un entorn segur i de benestar. És una nova proposta educativa adreçada a les famílies amb fills i filles d’11 a 13 anys que promou la salut i la parentalitat positiva a través d’un calendari que cada mes proposa temes de reflexió i debat. El paer en cap, Àngel Ros, i el tinent d’alcalde i regidor de les Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, han presentat el projecte i el material que el conforma, que es distribuirà a partir de la setmana que ve als centres educatius de la ciutat de manera gratuïta, Es faran arribar 4.000 exemplars per als alumnes de 6è d’Educació Primària i 1r d’Educació Secundària.

L’alcalde Ros ha explicat que el calendari és proposa com una eina pedagògica per ajudar les famílies a reflexionar sobre valors, temes socials i de salut, treballant algunes qüestions com poden ser drets globals, com a l’habitatge, a l’educació, a la igualtat entre homes i dones. Ros ha recordat que en el procés educatiu hi participen l’escola, la família i la ciutat.

El tinent d’alcalde Rodamilans ha explicat que des de l’Ajuntament de Lleida fa anys que s’implementen programes educatius als centres escolars de la ciutat amb l’objectiu de promoure habilitats per a la vida i hàbits saludables, que permetin a infants i joves portar un estil de vida saludable i els facin menys vulnerables a certes situacions de risc. Enguany se celebren 25 anys de programes municipals de prevenció de les drogodependències i promoció de la salut. Alguns d’aquest programes són l’Aventura de la vida, l’Ordago, Max a escena o Max in love. Rodamilans ha comentat que un dels índex de qualitat de l’informe PISA es basa en com s’impliquen els pares i les mares en l’educació i ha remarcat que les famílies han de vetllar per una educacio dels fills amb valors i basant-se en l’esforç, perquè “amb esforç es pot aconseguir tot el que desitgin”.

El material de Familiari consta d’un calendari, un magnètic que permet la possibilitat de penjar el calendari a la nevera i una carta informativa. El calendari està pensat per ser penjat a la nevera i mensualment proposa un tema per ser treballat, debatut i compartit en família. Inclou informació sobre recursos de salut i comunitaris a l’abast de la ciutadania. Així, cada mes formula un centre d’interès cada mes, lligat a la commemoració de diades mundials, i incorpora l’opció de poder realitzar una activitat o dinàmica conjunta en família. Entre altres, es tracten temes com l’ús de les noves tecnologies, la igualtat de gènere, l’afectivitat i la sexualitat, l’amistat, la salut amb l’alimentació o el respecte pel medi ambient.

Els professionals de l’Ajuntament també reforçaran els continguts de salut del Familiari a través de la seva tasca amb els infants i els adolescents que participen al centres oberts municipals.

La Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones té en marxa diversos programes orientats a acompanyar i reforçar els pares i les mares en el seu rol d’educador perquè tinguin prou eines per poder proporcionar als seus fills/es un entorn segur i de benestar i per ampliar la xarxa de suport parental de les famílies lleidatanes. Alguns d’aquest programes són: preservació familiar, tallers Moneo o el Servei de Salut Jove, als quals ara s’afegeix el projecte Familiari.

El projecte Familiari compta amb el finançament de la Federación Española de Municipios y Provincias, a través d'un acord amb el Ministerio de Salud, Servicios Sociales e Igualdad, i amb la col·laboració del Departament d'Ensenyament de la Generalitat.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.