Lleida Marxa
Inici Notícies

Tot a punt a Lleida per rebre els Reis d’Orient

Data de publicació: 3/1/2017

La Cavalcada d’aquest dijous comptarà amb 14 carrosses i diversos grups de música, dansa, teatre i animació. Hi participaran unes 600 persones i es repartiran unes 3 tones de caramels, aptes per a celíacs. Es manté el recorregut, de 2,8 quilòmetres, que creua al marge esquerre del riu Segre i passa pel barri de Cappont. Un centenar de persones formaran part del dispositiu especial que vetllarà per la seguretat de la comitiva reial

REGIDORIA DE LES POLÍTIQUES A FAVOR DE LA CREATIVITAT, LA CULTURA I ELS ESPORTS

Lleida ja ho té tot a punt per rebre Ses Majestats els Reis d’Orient aquest dijous dia 5. Els nens i les nenes esperen amb il·lusió la seva arribada, per seguir la comitiva reial pels carrers de la ciutat. La Cavalcada dels Reis és un dels actes més participatius, que compta amb uns 600 participants i que aplega unes 25.000 persones al llarg dels 2,8 quilòmetres recorregut. El paer en cap, Àngel Ros, amb la tinent d’alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, ha explicat les característiques de la Cavalcada 2017, que tindrà 14 carrosses, acompanyades d’11 grups amb grups d’animació, dansa i teatre i 11 bandes de música, majoritàriament locals; els Capgrossos, el Marraco, el ball de Cavallets, etc. A més, es repartiran al voltant de 3 tones de caramels, aptes per a celíacs,.

L’alcalde ha indicat que, com cada any, s’ha treballat el tema de la seguretat, mirant de repartir el màxim de caramels en mà o vigilant amb les distàncies amb les carrosses, entre altres. El dispositiu especial per vetllar per la seguretat de la Cavalcada està format per un centenar de persones: agents i membres de la Guàrdia Urbana, els Bombers, Protecció Civil, la Creu Roja, etc. Ros ha recordat el dispositiu de seguretat viària i ciutadana que també es posa en marxa a la ciutat, especialment als eixos comercials, amb motiu de les festes nadalenques. Tall de veu Àngel Ros

La Cavalcada de Reis 2017

Està estructura en 8 blocs: l’obertura i la Cultura Popular i Tradicional; el Camarlenc, cartes i estel; les comitiva dels Reis Melcior, Gaspar i Baltasar; les joguines i els somnis; la fàbrica de carbí i, per últim, els camions amb joguines i serveis.

Els grups de música que hi prendran part són la Banda Retocada, Grallers els Vinardells, Ministrers de Lleida, Grallers Els Carreter, Banda de l’Escola De Musics, Ilerband, Banda de la Unió Musical. Dixie Street, Grup de Grallers del Carrer Cavallers, Percusionístes del FLIPA. Grallers i percussió de Lo Sotrac.

Els grups de dansa, teatre i animació que hi participaran són Cia. Fadunito, La Cremallera, Cia. Baldufa, Actua Produccions, Cia. Xip Xap, cia Festuc Teatre, Cia. El Sidral, Cia. SAC, Cia. Talia Teatre, Cia. Campi qui Pugui, Cia. Xip Xap.

Recorregut i transmissió en directe per Lleida TV

Els Reis Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran dijous a les 17.30 hores a l'estació Lleida-Pirineus en el tren anomenat “Yeyé”, un tren històric. Des de la plaça Ramon Berenguer IV iniciaran el recorregut, que ja s’ha consolidat creuant al marge esquerre del riu Segre i passant pel barri de Cappont. La comitiva reial partirà a les 18 h i recorrerà la rambla de Ferran i l’avinguda Francesc Macià. Creuarà el Pont Vell i passarà per l’avinguda de les Garrigues, l’avinguda de València, l’avinguda de l’Estudi General i tornarà pel pont de la Universitat, la plaça Espanya i l’Avinguda de Madrid. El recorregut, de prop de 3 quilòmetres, finalitzarà a l’avinguda de Blondel, davant de l’Ajuntament de Lleida, on es fa la tradicional recepció als nens i les nenes de la ciutat i el lliurament de les claus per accedir a totes les cases de la ciutat. Les persones que no puguin a la Cavalcada de Reis de Lleida, poden seguir-la per Lleida TV.

“Fem un clic als Reis!”

Per quart any consecutiu, es fa l’activitat “Fem un clic pels Reis!”, recollint les fotografies de nens i nenes saludant i fent un petó als reis. “Fem un clic als Reis” es fa del 26 de desembre al 3 de gener a l’espai d’exposició de les Carrosses al Cucalòcum. Les imatges que es prenen són projectades en les pantalles incorporades al Bus Turístic que també participa en la cavalcada de dijous. A més, en aquest espai d’exposició es fa aquests dies de Cucalòcum un espectacle teatral per conèixer el món màgic dels Reis Mags i les històries de les carrosses de la cavalcada.

Ruta del Camarlenc per recollir les cartes dels infants de Lleida

L’arribada dels Reis a Lleida va precedida per l’arribada del Camarlenc, que durant els dies previs recull les cartes dels nens i nenes adreçades als Reis. La Ruta del Camarlenc es va iniciar el dia 30 de desembre i continua fins demà. Les parades es fan a diversos espais de la ciutat, com a les associacions de veïns, a les agrupacions de comerciants, al Cucalòcum, a la Biblioteca Pública de Lleida o al Palau de la Paeria, on farà l’última visita demà dimecres.

Per fer una major difusió i donar informació de la Cavalcada i de la Ruta del Camarlenc la Paeria edita cada any un flyer, que es reparteix a les escoles, espais municipals, etc. Se n’han editat 25.000 unitats. Com és habitual, se li dóna una segona utilitat a aquest retallable que enguany es transforma en una safata per poder deixar una mica de fruita o alguna per picar als Reis.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.