Lleida Marxa
Inici Notícies

La Paeria aprova la urbanització dels espais lliures de Vallrufea, que inclouen un nou parc a la vora del Segre, la plantació de 500 arbres, 240 places d’aparcament lliure i carril bici

Data de publicació: 29/12/2016

La inversió, de 1’8 milions d’euros, és a càrrec del promotor del centre comercial que es construirà en aquesta zona

REGIDORIA DE L'HÀBITAT URBÀ I RURAL I LA SOSTENIBILITAT


Tall de veu de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, sobre el projecte dels espais públics de Vallrufea.  (1,1 MB) Arxiu de so
Plànol de l'actuació.  (1,7 MB) Document PDF

Versió de la notícia per imprimir

Compartir:

Què és això?

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat avui el projecte d’urbanització i la reparcel·lació de l'àmbit de Vallrufea que està vinculat a la construcció d’un nou centre comercial. L'espai comptarà amb 4.113 metres quadrats de zones verdes i es preveu la plantació de 500 arbres generant un nou parc a la vora del Segre. També es crea un aparcament lliure i en superfície, amb capacitat per a 240 places, que donarà servei a tota la zona dels instituts. Així mateix, l’àrea comptarà amb carril bicicleta que estarà connectat amb la xarxa de la ciutat.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat que la inversió d’aquest projecte, 1’8 milions d’euros, és a càrrec dels promotors del centre comercial que ja compten amb totes les autoritzacions tant de la Paeria com de la Generalitat.

En el límit est de l’àmbit, entre el carrer principal i la parcel·la on actualment hi ha els instituts, es crearà una gran zona verda de forma allargada amb enjardinament, plantació d’arbustos i arbres d’ombra on s’inclouen zones de passeig i carril bicicleta.

El projecte preveu, en total, la plantació de 500 arbres de sis espècies diferents així com d’arbustos i entapissant per definir els diferents usos que tindrà l’espai, com zones de passeig o d’estada i de protecció de l’aparcament. Pel que fa al carril bici, connectarà el carrer Ton Sirera amb l’avinguda de l’Exèrcit on s’enllaçarà amb el carril bici que ara s’està habilitant fins a la Creu del Batlle.

Així mateix, s’ha previst una nova xarxa de sanejament separativa d’aigües pluvials i residuals -en què s’inclouen dos nous col·lectors al carrer Leandre Cristòfol- i també xarxa d’abastament d’aigües i de gas canalitzat. En relació a la xarxa elèctrica, se soterrarà la línia de mitja tensió aèria que creua l’àmbit i es canalitzarà la de mitja i baixa tensió per la vorera del nou traçat del vial Leandre Cristòfol.

Urbanització del vial Leandre Cristòfol

El projecte proposa la urbanització del vial Leandre Cristòfol, connectant l’avinguda de l’Exèrcit amb el camí de Rufea, i el carrer de Ton Sirera a través d’una rotonda. Aquest vial consta de dues voreres de tres metres d’amplada cadascuna, i una calçada de 7,50 metres corresponents a tres carrils, un per a cada sentit i el del mig reversible.

A més, dins l’àmbit d’actuació també es proposa la urbanització d’un vial perpendicular al descrit anteriorment, que connecta amb el sector de sòl urbanitzable SUR 17, a l’espera que aquest es desenvolupi.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.