Lleida Marxa
Inici Notícies

La Paeria ha atès 630 persones temporeres durant la campanya de la fruita

Data de publicació: 25/8/2016

L’atenció mitjana diària ha estat de 8,8, una xifra inferior a altres anys. En el nou servei d’allotjament a l’Alberg Jericó han pernoctat una mitjana de 71 persones

L’alcaldessa accidental, Montse Mínguez, i el tinent d’alcalde Xavier Rodamilans, han remarcat que l’aplicació del nou model de gestió integral ha permès una millora qualitativa en el servei i un millor treball en xarxa amb els agents participants. Segons han explicat, no s’ha produït cap assentament en espais públics

REGIDORIA DE LES POLÍTIQUES PER ALS DRETS DE LES PERSONES

L’Ajuntament de Lleida ha facilitat atenció social a 630 persones des que el 13 de juny va iniciar el projecte d’atenció i acollida a les persones que arriben a la ciutat durant la campanya de la fruita. La mitjana d’atenció diària ha estat 8,8 persones, xifra que suposa un descens respecte anys anteriors. De fet, l’any passat es van atendre 673 persones, amb una mitjana de 14 persones diàries. El perfil l’usuari es manté, sent un home jove, provinent de l’Africa subsahariana, principalment del Senegal o Mali, i en situació de regularitat administrativa, amb una franja d’edat majoritària d’entre 36 i 45 anys.

L’alcaldessa accidental, Montse Mínguez, i el tinent d’alcalde i regidor de les Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, han remarcat que la campanya d’enguany s’ha caracteritzat per la millora qualitativa i la cobertura integral de les necessitats bàsiques d les persones temporeres. L’ampliació de la cobertura ha inclòs l’allotjament, pel que s’han comptabilitzat 4.520 pernoctacions a 468 persones diferents, amb una mitjana d’ús de 9,6 nits per persona. D’aquí es deriva que la mitjana diària a l’alberg hagi estat de 71 persones. Igualment, en aquest espai s’han servit àpats calents. En total, 3.341 àpats, pel que no totes les persones allotjades han utilitzat el servei de sopar.

Rodamilans ha detallat les dades i ha explicat que de les 630 persones ateses, 227 ha estat la primera vegada que han vingut a Lleida i que un 83,2% de les persones que s’han atès es trobaven en situació regular a nivell administratiu. De les 468 persones que dormit a Jericó a través el projecte, 86 no disposaven d’allotjament per part del contractant. El tinent d’alcalde ha posat en relleu el pas endavant que s’ha fet pel que fa a l’atenció sociolaboral de les situacions de cada persona temporera, amb una millor coordinació des de l’Oficina única amb els agents contractadors. De les persones derivades a Unió de Pagesos, s’han inserit 32 persones i s’han fet 158 derivacions entre ambdós serveis (un 25% del total de persones ateses).

L’alcaldessa accidental ha parlat també de la millora en l’atenció i l’acollida gràcies al canvi d’ubicació al convent de Santa Clara i l’ampliació d’horaris d’atenció social. Ha apuntat que el descens en el nombre d’atencions prestades des dels diferents serveis de la campanya, ja que els serveis s’han vist afectats en el sentit d’una menor utilització pel servei d’allotjament temporal que ha inclòs dutxa, servei d’esmorzar, àpat de sopar, etc.

També s’ha destacat que no s’ha produït cap assentament en espais públics. Si bé Rodamilans ha indicat que quan s’han detectat en espais dispersos, s’hi ha fet amb èxit el seguiment socioeducatiu i la mediació comunitària corresponent.

La Paeria desenvolupa el projecte d’atenció a temporers amb l’estreta col·laboració de les entitats ADRA, Càritas Diocesana, Creu Roja de Lleida, Esclat-Santa Teresina, Fundació Arrels-Sant Ignasi, Fundació Pagesos Solidaris, Fundació Jericó, Troballes i l’Associació Antisida de Lleida. Mínguez, un servei de caire humà i humanitari i la dignitat com a persones.

Montse Mínguez ha subratllat el treball que fan els 150 voluntàries i els professionals que participen en el projecte d’atenció a temporers.

S’ha donat per finalitzada la campanya però els serveis es continuen prestant, mantenint alhora el servei d’allotjament. Cal remarcar que es tracta d’un projecte que es va adaptant a la realitat del moment. Per això, més enllà d’aquesta data, continuen actius els serveis habituals d’atenció a persones.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.