Lleida Marxa
Inici Notícies

Set estudis d'arquitectura elaboraran l'avantprojecte de La Llotja

Data de publicació: 4/11/2004

Concurs internacional per dissenyar el futur teatre-palau de Congressos


Versió de la notícia per imprimir

Compartir:

Què és això?

Set gabinets d'arquitectura, convidats per l'Ajuntament, participaran en el concurs internacional convocat per elaborar l'avantprojecte de La Llotja de Lleida, el futur teatre i palau de congressos que se situarà al costat de Mercolleida. L'alcalde Àngel Ros ha destacat la qualitat i el prestigi internacional dels estudis seleccionat. Les bases del concurs estableixen un termini de dos mesos per presentar els treballs. Un jurat, la composició del qual està per determinar, determinarà al gener la proposta guanyadora.

L'equip adjudicatari rebrà com a premi l'encàrrec de la redacció del projecte executiu sobre el qual es basarà el concurs d'obra i la direcció d'aquesta. Els estudis d'arquitectura són:
 • Ramon Artigues, Ramon Sanabria i Ramon Maria Puig.
 • Carles Ferrater
 • Bonell Gil
 • Mecano
 • Alejandro Zaera
 • J. Llinàs
 • Elias Torres & Martínez Lapeña.

  L'alcalde ha manifestat que els treballs han de plantejar tota l'ordenació de la parcel·la ja que el finançament de la Llotja deriva d'una operació urbanística. Així, el treball haurà de proposar, d'una banda, la reordenació i els volums de la parcel·la (equipament, aprofitament i espais públics) i, de l'altra, haurà de servir com a base per a la posterior redacció del projecte executiu.

  Àngel Ros ha presidit la presentació del concurs públic i dels gabinets convidats. A l'acte han assistit els tinents d'alcalde Xavier Sàez i Francesc Pané; la tinenta d'alcalde i regidora d'Urbanisme, Marta Camps; el president de la demarcació de Lleida del Col·legi d'Arquitectes, Pere Robert, i el comissionat de la societat CN&C, Fèlix Larrosa.

  Xavier Sàez ha destacat la diversitat d'equipaments que inclourà La Llotja, "un espai multivalent" que, per la seva condició d'escenari teatral, ampliarà les possibilitats de Lleida a l'hora de programar espectacles de més envergadura. Francesc Pané ha dit que el nou equipament obre les portes perquè Lleida disposi d'un edifici singular d'arquitectura contemporània.

 • << Tornar

  Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
  Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
  Adreces, telèfons i fax municipals
  paeria@paeria.cat

  Veure aquesta web en:
  versió mòbil | versió clàssica

  © Ajuntament de Lleida | Avís legal
  Accessibilitat
  XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
  Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

  L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.