Lleida Marxa
Inici Notícies

Lleida aplega més de 600 músics i una desena de bandes amb motiu del Festival Internacional de Bandes de Música

Data de publicació: 4/7/2015

L’Eix Comercial s’omple de música amb una cercavila formada pels grups que participen en l’esdeveniment

El certamen, que té lloc fins diumenge, està organitzat per la Paeria a través de la Banda Municipal de Lleida

CULTURA

Lleida és durant tot el cap de setmana l’epicentre de la música de banda amb la celebració del Festival Internacional de Bandes de Música, una iniciativa organitzada per la Paeria a través de la Banda Municipal que aplegarà a la ciutat més de 600 músics components d’una desena de bandes que oferiran els seus concerts en diferents espais de la ciutat i en altres indrets del territori. L’Eix Comercial ha acollit aquest matí una cercavila formada per l’Agrupació Musical Canareva, la Unión Musical Garrapinillos, La Filamonica Sestrese i l’Orchestre d’Harmonie de la Ville de Foix. Després de les actuacions, els tinents d’alcalde Rafael Peris i Montse Parra han rebut els participants al Palau de la Paeria i els han donat la benvinguda a la ciutat.

A la tarda, l’Auditori Municipal acollirà un Concurs Internacional de Bandes Simfòniques. El concurs de bandes està obert a grups no professionals: entre 40 i 80 músics i amb la presència d’entre set i nou instruments de corda. Les bandes hauran d’interpretar 'La llegenda de Sant Jordi' de Tomàs Simón juntament amb una obra de lliure elecció. Els membres del jurat Salvador Brotons, director titular de la Banda Municipal de Barcelona; Tomàs Simón, compositor tarragoní autor de l’obra obligada “La Llegenda de Sant Jordi” i José Rafael Àvila, director del Conservatori Professional de Música de Benicarló; atorgaran un únic premi en valor de 3000 €.

Les Bandes participants al 1r Festival Internacional de Bandes de Música són: Filarmonica Sestrese (Genova- Itàlia), Agrupació Musical Canavera (Alcanar), la Unión Musical Garrapinillos (Aragó), la Orchestre d’Harmonie de la Ville de Foix (França), la Sociedad Artístico Musical de Magallón (Aragó), la Banda de Música de Manacor (Illes Balears), la Orchestre d’Harmonie Varilhes-Foix (França), la Banda Municipal de Fraga (Aragó), la Banda de Música Ciudad de Barbastro (Aragó) i la Banda Municipal de Lleida.

L’origen d’aquest festival està en una de les activitats de les Festes de Tardor, Fem Banda, iniciativa que va néixer el 2004 i que enguany celebraria la seva 11a edició. Ara, Fem Banda s’ha traslladat a l’estiu i ha esdevingut un Festival Internacional de Bandes de Música amb la seu a Lleida.

 


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.