Lleida Marxa
Inici Notícies

L’Arbre Paer de Benet Rosell, a la plaça Bores

Data de publicació: 26/6/2015

L’escultura estableix un nou diàleg amb la Seu Vella, la Paeria, l’Arc del Pont, els Camps Elisis i la canalització del riu Segre

ALCALDIA

L’escultura de l’Arbre Paer, de Benet Rosell, ha quedat instal·lada avui a la plaça Bores. L’alcalde, Àngel Ros, i l’autor de l’obra han visitat la nova ubicació d’aquest “poema visual escultòric” que, des d’aquest punt, estableix un renovat diàleg amb la Seu Vella, la Paeria, l’Arc del Pont, els Camps Elisis i la canalització del riu Segre.

L’escultura es troba en un espai de confluència de diversos eixos urbans i tant l’alcalde com l’escultor han mostrat la seva satisfacció per la idoneïtat del punt escollit. L’alcalde ha destacat que l’Arbre Paer marca des d’avui l’entrada més tradicional i històrica de la ciutat. Ros ha assegurat que “és un element escultòric magnífic que millora l’entrada a Lleida per l’avinguda de les Garrigues i que esdevindrà un dels elements de referència de la ciutat, l’Arbre Paer i la Seu Vella de fons”.

L’obra és un arbre simbòlic i arrelat amb els diferents sediments culturals de la ciutat: la cultura jueva, musulmana, gitana i cristiana. Benet Rossell ha destacat que la nova ubicació permet apreciar les llums i les ombres que projecten les branques i uns elements retallats en els seus extrems.

L’escultura, que inicialment es va ubicar a la plaça del Seminari al Centre Històric, va ser desmuntada arran de la reforma en aquest barri. L’Arbre Paer, de 15 metres d'altura, està composat per quatre columnes metàl·liques que suporten quatre eixos de llum visibles i que il·luminen el seu entorn immediat, que contenen l’anagrama commemoratiu del 800 aniversari del Govern Municipal a Lleida. Abans de ser instal·lada a la plaça Bores s’ha dut a terme un procés de restauració.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.