Lleida Marxa
Inici Notícies

L’empresa lleidatana de videojocs Plunge Interactive obté el premi Smart People with Smart Ideas

Data de publicació: 29/4/2015

Accèssit per a Blackpier i menció especial per a SmartCAT de la Generalitat

ACCÉS - Informàtica

L’empresa lleidatana de videojocs Plunge Interactive ha obtingut el premi Smart People with Smart Ideas creat per l’Ajuntament de Lleida i que avui ha lliurat la seva segona edició. El jurat, presidit per Joan Majó, ha concedit un accèssit a la firma Blackpier, també lleidatana, i una menció especial a l’SmartCAT, l’estratègia Smart de Catalunya que impulsa la Generalitat.

El paer en cap, Àngel Ros, ha destacat que Plunge Interactive és un dels millors exemples d’empreses d'emprenedors que ha sorgit del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida. Plunge es va fundar fa quatre anys per un equip de joves experts en el món dels videojocs. Al seu portfolio destaquen títols que han conquerit les primeres posicions arreu del món i amb milions de descàrregues. El 80 per cent del seu mercat és als Estats Units. Actualment, les oficines concentren prop de 30 professionals, majoritàriament programadors, però també artistes, testers i dissenyadors.

Els guardons distingeixen persones, empreses o entitats que, a partir de les seves idees i de l’ús intel·ligent i innovador dels mitjans tecnològics i dels serveis que permeten aquests mitjans i les telecomunicacions, han ideat nous conceptes, productes i serveis que generen millores i transformacions en la vida de les persones i la societat o que han incidit de forma significativa i innovadora en el mercat.

L’Smart People with Smart Ideas vol estimular la innovació i l’emprenedoria. Premia la capacitat de convertir una idea en un producte, servei o procés concret, aplicat en algun àmbit de la realitat, basant-se en l’ús de les noves tecnologies i serveis, i que aquesta idea afavoreixi un canvi de paradigma i una millora en el dia a dia de les persones.

Blackpier, que ha obtingut l’accèssit, és una empresa de sastreria on-line creada per joves emprenedors lleidatans. L’SmartCAT és la línia estratègica aprovada recentment per estendre el concepte d’smart city a escala del que la Comissió Europea anomena smart region i desplegar un programa que integri i coordini les iniciatives locals i supralocals, doni suport a les empreses i impulsi iniciatives smart en clau de país.

El jurat del premi l'han integrat Joan Majó (empresari, enginyer industrial i ex-ministre d'Indústria), Jordi Marín (director general a Catalunya de Microsoft), Josep Varela (president del Consell Assessor per a la Societat de la Informació de la ciutat de Lleida) i Ferran Badia (president del Consell Assessor de la Ciència de la ciutat de Lleida).  


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.