Lleida Marxa
Inici Notícies

Neus Martí i Mikel Arístregi, premis Mila de Periodisme en premsa escrita

Data de publicació: 12/3/2013

Aurora Anton l’ha guanyat en categoria audiovisual i Ana Torres en mitjans digitals

Àngel Ros: “En el món dels drets de la dona, les lleis han anat per davant de la societat. Per això cal continuar celebrant el Dia Internacional de les Dones i cal seguir fent iniciatives per aconseguir la plena igualtat de gènere”

POLÍTIQUES D'IGUALTAT

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, juntament amb el President del Col•legi de Periodistes de la Demarcació de Lleida, Josep Lluis Cadena, i la regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, M. Rosa Ball, ha presidit aquesta tarda l’acte de lliurament del VI Premi Mila per a la Igualtat de Gènere a Lleida i la VIII Beca de recerca Cristina de Pizan. Neus Martí, Mikel Arístregi, Aurora Anton i Ana Torres han estat els guanyadors de les diferents categories del VI Premi Mila per a la Igualtat de Gènere a Lleida que convoquen conjuntament la regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, i la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

La periodista Neus Martí ha estat guardonada en la categoria de premsa escrita amb el reportatge “La Guerra en Femení”, publicat al suplement Lectura del Diari Segre. En categoria audiovisual, el treball guanyador ha estat “Dones Admirables”, d’Aurora Anton, emès a la Xarxa de Televisions Locals. Mikel Arístregi, per la seva banda, ha estat guardonat en la categoria de fotoperiodisme, per tres de les fotografies incloses en el reportatge fotogràfic “La Guerra en Femení”, concretament les titulades “Experiències”, “Mare i Filla” i “Miliciana”. Finalment, en la categoria de Mitjans Digitals, novetat d’aquesta edició, el premi ha estat per al reportatge “La suave batalla del velo”, de la periodista Ana Torres, publicat a la revista online Fronterad, de periocitat setmanal. El jurat també ha acordat atorgar dos accèssits en categoria de premsa escrita, que en aquesta edició han estat per Cristina Mora i Neus Ràfols. El jurat ha decidit, també, concedir dos accèssits en premsa escrita a dos articles publicat a la Revista Dones Dossier, en l’edició d’estiu 2012, que posen de manifest el paper de les dones periodistes en els mitjans europeus i l’actual precarietat laboral d’aquesta professió, especialment per a les dones.

El paer en cap, Àngel Ros, ha felicitat els guardonats, el jurat i també els mitjans de comunicació que han publicat els reportatges al voltant de la igualtat de gènere. En aquest sentit, Ros ha instat tots els presents a continuar treballant per promoure polítiques d’igualtat de drets efectives, i ha instat els mitjans de comunicació a seguir apostant per la difusió de la igualtat de drets entre homes i dones. L’alcalde ha recordat que, en el món dels drets de la dona, “les lleis han anat per davant de la societat, i que aquesta encara ha de materialitzar les lleis existents al voltant de la igualtat de gènere”. Per això, ha dit l’alcalde, “cal continuar celebrant el Dia Internacional de les Dones” i cal seguir fent “iniciatives per aconseguir la plena igualtat de gènere”.

Per la seva banda, Josep Lluis Cadena, ha remarcat l’alta qualitat dels treballs presentats en l’edició d’enguany, i ha assenyalat, com a dada significativa, que el 55% dels treballs presentats han estat publicats en mitjans de comunicació locals. En aquest sentit, Cadena ha volgut fer un reconeixement als mitjans d’àmbit local per la seva sensibilitat i la seva implicació en la difusió de la igualtat de gènere. Finalment, Ball ha remarcat que aquest lliurament culmina els actes organitzats amb motiu del Dia Internacional de les Dones, una data assenyalada que inclou enguany 44 actes organitzats per 28 entitats de la ciutat.

La VIII Beca Cristina de Pizan ha quedat deserta en aquesta convocatòria.

L’acte de lliurament del VI Premi Mila forma part dels actes organitzats per l’Ajuntament de Lleida amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

  


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.