Lleida Marxa
Inici Notícies

Trobada anual del Reial Aeri Club de Lleida per la patrona de l’Aviació, la Verge de Loreto

Data de publicació: 15/12/2012

Montse Parra acompanya els socis del club en aquesta celebració

ESPORTS

El Reial Aeri Club de Lleida celebra aquest dissabte el dia de la patrona de l’Aviació, la Verge de Loreto. La tinenta d’alcalde, Montse Parra, ha acompanyat els socis, els amics i els simpatitzats del club aeronàutic que han participat en els diferents actes que s’han organitzat amb motiu del dia de la patrona. La jornada ha començat amb una missa en honor a la verge, a les instal·lacions del club. Després s’ha fet la presentació del recull d’activitats d’aquest 2012 i li ha seguit un aperitiu per als assistents.

Parra ha felicitat el club pel treball que fa en la promoció de la seva activitat i de l‘activitat aeronàutica en general i ha destacat l'interès per divulgar les possibilitats que ofereix en aquest àmbit la ciutat i les comarques de Lleida.

El president del Reial Aeri Club de Lleida, Josep Ma Niubó, ha fet un repàs del que s’ha fet durant el 2012. Entre altres activitats, s’ha celebrat el Campionat d’Espanya de Vol Acrobàtic, que va tenir lloc al maig a l’aeroport Lleida-Alguaire. També s’ha fet la volta Aèria a Catalunya o els entrenaments oficials d'aterratges de precisió. Niubó ha subratllat la trajectòria d’un dels seus pilots, Toni Farré, cinquè classificat de la general en el campionat del món, qui, a més, ha estat campió d’Espanya per sisena vegada; campió de Catalunya per catorzena vegada i campió del món d’aterratges de precisió. També ha indicat que el pilot Roger Escribà va iniciar al novembre les activitats d’Escola ULM a l’aeròdrom d’Alfés.

Aquesta nit el Reial Aeri Club de Lleida clourà la jornada amb un sopar de germanor, que reunirà una seixantena de comensals.

Reial Aeri Club de Lleida

Segons el Reial Aeri Club de Lleida, possiblement és l'entitat esportiva més antiga de Lleida, el segon Aeri Club de Catalunya -actualment el més antic- i el cinquè de tot l'Estat Espanyol. El club lleidatà disposa de quatre avions operatius; dels quals, la Piper J-3 EC-ADS és el símbol més significatiu del club i la EC-FED Cessna C152 són avions de dues places, una de les quals s'utilitza a l'escola; i la Cessna C172 EC-DNX i la Piper PA28 EC-ERC són de quatre places i s'utilitzen per a viatges i bateigs de l’aire. Tots els avions es fan servir en els diferents actes esportius que es realitzen dins dels programes anuals del club. Una de les seves principals activitats és l'Escola de Pilots.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.