Lleida Marxa
Inici Notícies

El PaD exposa la realitat de la pobresa en el context socioeconòmic actual

Data de publicació: 12/11/2012

La Fundació Jaume Bofill i la Xarxa d’entitats socials d’atenció a les necessitats bàsiques de Lleida presenten els 10 anys de Panell de Desigualtats socials a Catalunya (PaD) i debaten si la pobresa, i la seva evolució, és només conseqüència de la crisi

La Fundació Jaume Bofill i la Xarxa d’entitats socials d’atenció a les necessitats bàsiques de Lleida han presentat aquesta tarda el Panell de Desigualtats socials a Catalunya, en el seu 10è aniversari. El tinent d’alcalde i regidor de Benestar Social, Josep Presseguer, acompanyat del regidor d’Educació, Jesús Castillo, ha presidit l’acte en què s’han aportat dades sobre les desigualtats socials al nostre país i la seva evolució al llarg dels temps. El PaD és una enquesta longitudinal que, des del 2001, permet una mirada única sobre la realitat social de Catalunya i aportar dades sobre les desigualtats socials, la seva evolució al llarg del temps i contribuir a millorar el disseny de les polítiques socials en favor d’una major igualtat i justícia.

La jornada d’aquest dilluns ha presentat en el marc del cicle de debats sobre “El valor social de la recerca”. La ponència, amb el títol “La pobresa és només conseqüència de la crisi?”, ha permès fer un dibuix de la situació actual. El tinent d’alcalde ha explicat que d’aquesta manera es pot resseguir el dinamisme de la pobresa, qui entra, qui surt i qui en resta, la relació amb el treball, etc. I gràcies a aquest PaD, ha afegit Presseguer, es pot conèixer amb estàndards científics avançats la realitat social catalana i millorar l’acció social i política.

La ponència ha anat a càrrec de Lluís Sáez, sociòleg i professor d’ ESADE, de la UAB i de l’ESRP. Després, hi ha participat en el debat Manel Díaz, coordinador de Troballes; Carlos Enjuanes, coordinador General de PROSEC, i Laia Pineda, coordinadora del Panel de Desigualtats Socials a Catalunya.

Els assistents a l’acte, que s’ha fet a la sala Jaume Magre de la Regidoria d’Educació, han pogut endur-se la publicació dels 10 anys del PaD Trajectòries i canvi social a Catalunya.

La Paeria forma part de la Xarxa d’entitats socials d’atenció a les necessitats bàsiques de Lleida, que va néixer l’any 2009 per donar resposta a l’actual situació de crisi econòmica i per afavorir les sinèrgies locals i la planificació d’accions comunes que produeixin millora en la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes de Lleida. Està formada per institucions i entitats de la ciutat que ofereixen serveis directes d’atenció a les necessitats bàsiques de la població. Els seus objectius són: millorar l’eficàcia i eficiència en l’atenció a les necessitats bàsiques de les persones; ampliar la cobertura dels serveis a les famílies en situació de vulnerabilitat social i actuar, de manera preventiva, en col·lectius en risc d’exclusió social.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.