Lleida Marxa
Inici Notícies

Lleida acollirà el primer festival de fado de Catalunya

Data de publicació: 15/10/2012

Interfado, que neix de la mà de la Paeria i l’Orfeó Lleidatà, tindrà lloc aquest cap de setmana al Cafè del Teatre

CULTURA

Lleida serà l’escenari aquest divendres i dissabte del primer festival de fado de Catalunya, Interfado. La tinenta d’alcalde Montse Parra ha presentat aquest matí amb el director general de l’Orfeó Lleidatà, Xavier Quinquillà, aquesta proposta pionera en el seu àmbit al territori català, que neix de la mà de la Paeria i l’Orfeó. Parra ha explicat que Interfado té per objectiu ser un pont d’unió entre Catalunya i Portugal perquè apropi les seves cultures amb la música, però també amb la gastronomia i altres expressions artístiques. El fado és un gènere reconegut arreu que l’any 2011 va ser designat Patrimoni Mundial per la Unesco. La regidora de Cultura ha indicat que aquest festival ofereix la possibilitat de conèixer la cultura d’un país molt proper al nostre, però que alhora és de les més desconegudes, i ha mostrat la voluntat que aquest certamen tingui continuïtat. A més, ha recordat que no és la primera vegada que es fan experiències amb el món cultural portuguès ja que és va traduir Marius Torres en aquesta llengua.

El primer festival de fado de Catalunya pretén situar Lleida dins aquest panorama cultural, des de diferents disciplines i amb una visió renovada i fresca, així com també més tradicional. Des de l’Orfeó Lleidatà, Quinquillà ha comentat que la intenció és que el pont traçat sigui d’anada i de tornada i que la cultura catalana també es pugui mostrar a Portugal.

Interfado compta amb la implicació del govern portuguès, a través de l’Institut Camoes, segons ha explicat Quinquillà, i el cònsol portuguès, del Consolat a Barcelona, assistirà al concert que obrirà el festival.

El programa de la primera edició d’Interfado inclou tres concerts d’artistes portuguesos i espanyols que es faran al Cafè del Teatre. Divendres actuarà Mar e Fados, amb Adelaide Sofia, Alfedro Paredes i Zé Pedro, i es farà un tast de gastronomia portuguesa i la projecció del documental “Fadografia”. I dissabte es farà un doble concert: la sevillana Rosario Solano posarà la veu al primer concert, acompanyada també d’Alfredo Paredes i de Zé Pedro, i l’actuació de la lleidatana Carolina Blàvia, amb Miquel Hortigüela i Pancho Marrodán, que ja compta amb una llarga trajectòria amb aquest gènere musical. El preu de l’entrada per als concerts és de 10 euros, 8 € reduïda) i hi ha la possibilitat d’agafar un abonament per als dos concerts, que costa 15€.

PROGRAMA (consultar programa)

Divendres, 19 d’octubre

21.00 h. Tast de gastronomia portuguesa

22.30 h. Mar e Fados (Portugal)

Presentació a càrrec de l’escriptor Vidal Vidal

Dissabte, 20 d’octubre

21.00 h. Tast de gastronomia portuguesa.

22.30 h. Concert doble: Rosario Solano (Sevilla) i Carolina Blàvia (Lleida)

Projecció del documental “Fadografia”


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.