Lleida Marxa
Inici Notícies

Josep Pozo i Asha Miró seran presents a ANIMAC

Data de publicació: 17/2/2004

El realitzador lleidatà Josep Pozo ha estat guardonat als premis Goya per la pel·lícula d'animació "El Cid, la leyenda". Animac, organitzat per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Lleida, tindrà lloc del 26 al 29 de febrer

PROMOCIÓ CULTURAL I FESTESVersió de la notícia per imprimir

Compartir:

Què és això?

L'edició d'Animac 2004 comptarà amb la presència de Josep Pozo, Asha Miró, Fernando de Felipe, Janie Geiser, Raimund Krumme i Erik Patrick.
Josep Pozo, el realitzador d'animació lleidatà guardonat en els Goya 2004 amb el llargmetratge "El Cid, la leyenda", estarà a la mostra el dimecres, 25 de febrer, i oferirà una xerrada sobre el procés d'elaboració d'un llargmetratge d'animació.
TV3 presentarà quatre de les sèries d’animació que ha coproduït "Superdibuixos Superanimats", que vindran acompanyades dels seus directors i part dels protagonistes com Asha Miró,i directores i productores com Mercedes Marro, Rodolfo Pastor i Myriam Ballesteros. Asha Miró és actualment presentadora de televisió i és coneguda especialment com a autora del llibre "La filla del Ganges".
En un moment en que el documental es troba en ple renaixement, així com l’animació, ANIMAC ha preparat una retrospectiva sobre el documental i l'animació, comissariada per Erik Patrick, en el que proposa una antologia de les millors produccions internacionals on es pot descobrir els singulars llaços que s'estableixen entre l'animació i la realitat.
La retrospectiva es complementarà amb una conferència a càrrec de Fernando de Felipe, historiador de cinema, professor de la Universitat Ramon Llull de Barcelona, així com guionista de "Palabras encadenadas" , l'animador Erik Patrick, i comptarà com a moderadora amb Carolina López, directora del ANIMAT , Festival de Sitges.
Una vegada més el cinema d'animació asiàtic torna a estar present en aquesta mostra i tindrà com a protagonista el cinema de animació més independent de Corea. L'animació coreana està vivint un extraordinari moment de consolidació internacional. Bona part d'aquest èxit es deu a la labor portada duta a terme pel Seoul Animation Center (SAC). A més a més dels curts la mostra programarà el llargmetratge guanyador del Primer Premi del Festival d'Animació d'Annecy 2002, "Mari Iyagi"- My beautiful girl Mary, de Sung-Gang Lee.
A més de tot això, els assistents a la mostra podran descobrir en ella propostes que aniran des de el cinema experimental del recentment desaparegut Stan Brakhage, als experiments que en el seu dia realitzà Segundo de Chomón, sense deixar de banda als espectacles en viu (multimèdia) dels austríacs Depart, els lleidatans Graphonic i el col·lectiu navarro-japonès Karl Toone´s Band, així com una selecció dels vídeo clips més interessants de l’any amb la col·laboració de 3XL.NET.

La vuitena edició de la Mostra Internacional de cinema d’animació ANIMAC 2004 organitzada por la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Lleida, es durà a terme del 26 al 29 de febrer de 2004.
La mostra, dirigida per Isabel Herguera, comptarà no solament amb diverses retrospectives de caràcter internacional, de cinema d’animació independent com la coreana, a més l’acompanyaran a dites retrospectives els seus autors, així com professionals de l’animació.

La resta de la programació serà:

Sessions matinals infantils:
- L’ull màgic: sessions matinals dels títols més rellevants de curt metratges d’animació internacional (5-8 anys).
- Un món d´animació: sessió matinal de curt metratges d’animació nacional i internacional (9-12 anys).
- Com pintar el temps?: sessió matinal de curts d’animació nacional i internacional dirigit al públic juvenil.
- El Viatge animat: selecció de curts internacionals per a tots els públics.
- Dibuixos llaminers per als més matiners: selecció de curts internacionals per a tots els públics.
- "La Prophétie des Grenouilles", de Jacques-Rémy Gired, últim llarg metratge produït per FOOLIMAGE, i recentment estrenada a França.
- Superdibuixos Superanimats. Projecció de sèries d’animació coproduïdes per TV3.
- Loulou et autres loups, recopilació d’històries centrades en la figura del llop.

Sessions per adults:
- Talent local: els títols més rellevants i interessants de l’animació espanyola 2003.
- Brou Animac: Un repàs als curts internacionals més importants del 2003.

Retrospectives:
- Stan Brakhage- experiments en ebullició, pintor abstracte nord-americà que desenvolupa la seva obra pintant sobre cel·luloide, i un dels mestres de l’animació experimental que morí l’any passat.
- Raimond Krumme- L´arquitecte d´un teatre de línies, reconegut artista alemany les obres del qual són un treball complexe intel·lectualment basat en personatges de Becket . Fundador de Cartoon.
- Janie Geiser- La dona pintada, reconegutda realitzadora internacional i artista teatral el treball de la qual ha contribuït de forma molt important a través de les seves innovacions en el camp de les titelles del teatre contemporani. El seu treball es caracteritza pel seu sentit del misteri i per la recerca d’identitat dels seus personatges especialment dones.
- Loulou et autres loups, recopilació d’històries centrades en la figura del llop.
- Oscar i Cartoon d´Or, treballs guanyadors i nomenats tant als Oscar 2003 com en Cartoon d’Or.
- Un "Segundo" d´improvització. Animació i jazz amb Segundo de Chomón, realitzador aragonès i pioner del cinema d’animació junt a noms com Émile Cohl o el nord-americà Stuart Blackton. Sessió acompanyada per la Old Orleans Quartet.

En total, al voltant de 130 pel·lícules que ens permetran descobrir i gaudir dels infinits móns animats.
Tindrem l'oportunitat de veure títols nomenats als Oscar 2004, com "Harvie Krumpet" de Adam Elliot o "Niddles" de Chris Hinton, així com la millor producció realitzada a Espanya durant el 2003.


Tallers:
- ANIMAC 2004. Impartit pels animadors catalans i professors de l’Escola Massana de Barcelona, Pere Ginard i Laura Ginés,
- Wob3 media center: Impartiran tres tallers gratuïts, animació 3D, postproducció i composició, i animació i interactivitat a la red.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.