Lleida Marxa
Inici Notícies

Inauguració de la passarel·la dels Camps Elisis

Data de publicació: 18/12/2003

Els alumnes del col·legi dels Camps Elisis han estat els protagonistes de la inauguració de la nova passarel·la sobre el riu Segre.


Versió de la notícia per imprimir

Compartir:

Què és això?

L'alcalde, Antoni Siurana, ha presidit la inauguració de la nova passarel·la sobre el riu, que ha tingut com a protagonistes principals els alumnes del col·legi dels Camps Elisis. En el seu discurs, el paer en Cap ha destacat la importància d'aquest nou pas per a vianants, que uneix l'avinguda del Segre amb els Camps Elisis, és a dir entre el centre i Cappont, com a "eina de comunicació entre ambdós marges del riu". També ha significat la dificultat tècnica de l'obra d'enginyeria, que a més de ser útil té un bon disseny.

El nou vial fa 144 metres de llargada (repartida en tres trams de 31.65 m, 83 m i 29 m i amb un gàlib lliure d’uns 9.30 m sobre el nivell del canal d’aigües baixes) i 5'85 m d’amplada. La passarel·la, que es recolça en dos únics pilars, connecta l'avinguda del Segre amb els Camps Elisis. El pressupost de les obres és de 1.979.932 €.

L'estructura metàlica de la passarel·la té forma de "z". Aquesta secció en “z” ofereix dos alçats diferents i dues maneres de relacionar-se amb l’entorn. Cap al sud, la llosa volant sobre la biga caixó inferior queda rematada per una barana de vidre que permet i propicia les visuals cap a la Seu Vella i la ciutat. En el costat d’aigües amunt, la mateixa biga superior actua com a barana opaca i es constitueix en l’alçat i perfil del pont.

El projecte incorpora una plataforma-mirador en la banda de l'avinguda Tarradelles que s'obre formant una plaça trapezial per damunt del Segre i del passeig de vianants. La passarel·la permet el pas de vianants i bicicletes i, eventualment, hi podran circular vehicles de serveis.

El paviment és d’asfalt microgrà de color negre per a la pròpia passarel·la i de llamborda de formigó per als accessos dels dos marges

<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.