Lleida Marxa
Inici Notícies

Obre el nou Mercat de Cappont, l’equipament comercial més modern de la ciutat

Data de publicació: 15/7/2011

Àngel Ros inaugura el nou equipament que inclou comerç tradicional, un supermercat Mercadona i un centre de dia per a la tercera edat

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha inaugurat aquest divendres el nou Mercat de Cappont, l’equipament comercial més modern de la ciutat de Lleida. Amb aquesta nova infraestructura es posa a disposició de tota la ciutat, i en especial dels veïns i veïnes del barri de Cappont, un equipament públic que inclou un mercat municipal i un supermercat, així com també un centre de dia per a gent gran. La construcció del nou mercat s’integra en el pla conjunt de dinamització dels mercats municipals, a través del qual ja s’ha actuat al de Flèming. Segons ha explicat Ros, encara queda per acabar el mercat del Pla i en aquesta legislatura es treballarà també en el de Balàfia.

Àngel Ros ha afirmat que la revitalització dels mercats municipals ha de basar-se en una alimentació de qualitat i en un establiment que actua de locomotora que impulsa el mercat, que, en aquest cas, realitza una funció pública addicional, amb l’obertura d’un centre de dia. A més, ha destacat la reurbanització de la zona, amb la plaça annexa al mercat que s’ha traçat amb la sensibilitat de recuperar un element patrimonial emblemàtic com és una part de l’antiga porta del mercat.

Amb l’obertura d’aquest nou mercat, l’alcalde considera que es dóna resposta a les necessitats actuals, agafant els elements tradicionals i adaptant-los als nous temps. De fet, ha continuat dient que una ciutat ha de tenir establiments tradicionals, com els mercats, i establiments de formats mitjans i grans.

El nou edifici, que s’ha construït on hi havia l’anterior, està dotat de tres nivells: una planta baixa i un soterrani d’usos estrictament comercials, i un primer pis destinat a equipaments municipals. En aquesta planta s’obrirà el centre de dia per a la gent gran, amb 30 places de capacitat, que encara està condicionant-se. L’enderroc i la reconstrucció de l’equipament municipal ha suposat una inversió de 4,7 milions d’euros. El mercat també comptarà amb 123 places d’aparcament a la plaça Blas Infante, davant de l’edifici.

Al Mercat de Cappont, gestionat a través del règim de concessió per l’empresa Nictalia, ja es poden adquirir diversos productes de forn, pastisseria, peix fresc, llegums, olives, bacallà, salums i plats precuinats, que s’agrupen per illes facilitant la circulació dels clients. A més, hi ha una zona de degustació. Està previst que, en breu, obrin altres parades amb peix i marisc congelat, xarcuteria, carnisseria, formatgeria i vianda cuinada, que tindrà una zona pròpia de degustació i obrador a la vista. També s’inclourà un espai per a la fruita i els fruits secs, arribant a un total de 16 activitats distribuïdes en 5 o 6 zones, que correspondrien a les “parades tradicionals”. L’Ajuntament de Lleida preveu que a finals d’any el mercat estigui a ple rendiment. D’aquesta manera, s’evidencia l’aposta que la Paeria fa sobre l’oferta comercial de proximitat i quotidiana del barri.

Pel que fa al supermercat, Mercadona n’explotarà els drets. El director de Relacions Externes de la firma a Catalunya, Bernat Morales, i el director d’obres i expansió a Catalunya, Josep Gutiérrez, han assistit a l’acte inaugural d’aquest divendres. El supermercat té 1.250 m2 de sala de vendes i s’ha instal·lat al fons de l’edifici, pel que s’ha de passar per les diferents parades del mercat abans d’accedir-hi. L’obertura del nou Mercadona ha suposat la creació de 40 llocs de treball. S’ha de destacar que Mercadona va comercialitzar l’any passat en els seus establiments 57 milions de quilos de fruita i 11 milions de quilos de pollastre de la demarcació de Lleida.

La Paeria ha habilitat un nou espai públic a l’avinguda de València, abans d’arribar al mercat, amb nou arbrat i mobiliari urbà, on s’ha col·locat la porta catalogada de l’antic Mercat. A més, s'ha d'afegir la construcció de dos passos preferents per a vianants, unint el mercat amb la plaça de Cappont i amb l'aparcament subterrani de Blas Infante.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.