Lleida Marxa
Inici Notícies

La Paeria posa en funcionament la font de la Sirena dels Camps Elisis

Data de publicació: 5/4/2011

També s’ha posat en marxa la font del Lleó i en els propers dies la font de les Granotes, un cop s’han dut a terme els treballs de restauració i impermeabilització

L’Ajuntament de Lleida ha posat en funcionament aquests dies la font de la Sirena i la del Lleó, que estan ubicades als Camps Elisis, un cop s’han dut a terme les obres de restauració i arranjament. Properament també es posarà en marxa la font de les Granotes o dels Nenúfars del parc. L’actuació ha consistit en impermeabilitzar les fonts i col•locar-hi un sistema perquè torni a brollar l’aigua.

En concret, a la font de la Sirena s’ha fet una restauració del vas de la font, eliminant les esquerdes i s’han restituït aquells elements que s’havien desplaçat a la seva posició original. També s’ha realitzat una impermeabilització integral de tot el vas i s’ha incorporat un sistema de recirculació de l’aigua format per una sala de màquines on s’han instal•lat els equips de bombeig, filtració i sistema de desinfecció antilegionel•la. D’aquesta manera, l’aigua torna a rajar de la font de la Sirena com ho feia originàriament.

A la font del Lleó s’ha incorporat un polsador de peu per obrir i tancar el subministrament d’aigua potable, per evitar el raig continu, que era tal com funcionava abans de l’arranjament. Així, s’han restaurat les peces originals trencades i s’han reposat algunes lloses del paviment que estaven en mal estat. A més, s’ha fet una neteja integral per treure les pintades de grafits.

La millora de la font de les Granotes o dels Nenúfars, que tenia problemes de filtracions, ha consistit en impermeabilitzar integralment tot el vas amb un producte de revestiment apte per al contacte amb aigua.

La tinenta d’alcalde Marta Camps ha explicat que “la millora d’aquestes fonts representatives de la història dels Camps Elisis responen al compromís que es va adoptar per tornar-les a posar en funcionament”. Arxiu de so de Marta Camps.

Aquests treballs s’han emmarcat dins de les millores que l’empresa adjudicatària del contracte de manteniment dels Camps Elisis, Acsa, va proposar en la seva oferta.

 


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.