Lleida Marxa
Inici Notícies

L'aplicació per a mòbils LleidaBUS permet conèixer les parades més properes i el temps d’espera

Data de publicació: 29/3/2011

Funciona amb un espectre ampli de telèfons intel•ligents, com ara Iphone, Android, Blackberry o Phone 7

ACCÉS/AUTOBUSOS

Accés-Institut Municipal d’Informàtica, Autobusos de Lleida i IWS, empresa lleidatana ubicada al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de la ciutat, han posat en servei l’aplicació LleidaBus per a telèfons mòbils intel•ligents, que permet conèixer la ubicació de les parades més properes, el temps d’espera fins al proper autobús, a més de la informació general sobre el recorregut de totes les línies en servei a Lleida. L’aplicació funciona amb un espectre ampli de telèfons intel•ligents, com ara Iphone, Android, Blackberry o Phone 7 entre d'altres.

LleidaBus utilitza els sistemes de geo localització automàtica que porten incorporats els propis telèfons per donar a l’usuari informació sobre la seva ubicació i les parades que té més a prop. L'usuari accedeix a la informació mitjançant el navegador web del seu terminal i, opcionalment, a través dels codis QR que estan ja exposats a les parades dels autobusos de Lleida.

Si s’hi accedeix mitjançant el navegador del telèfon mòbil, l’adreça que ho permet és www.paeria.mobi/busos (sols accessible via telèfon, no via PC).

En aquest cas l’usuari veurà informació de totes les parades i línies i veurà el temps d’espera per a cada línia. D’altra banda, si s’hi vol accedir des d’un iPhone, cal que l’usuari es descarregui l’aplicació gratuïtament, via AppStore: a partir de les dades del seu GPS, l’aplicació ubica l’usuari i li indica quines parades té més a prop, com arribar-hi i quan trigaran les distintes línies en arribar a cada parada.

Un mitjà encara més ràpid, si el usuari es troba en una parada i vol saber quan trigarà en arribar l’autobus de cada línia, és utilitzar els codis QR que ja figuren en totes les parades d’autobusos de Lleida. Tan sols cal utilitzar un lector de codis QR, dels que incorporen o poden carregar tots els telèfons intel•ligents i, automàticament, l’usuari rebrà la informació de totes les línies per aquella parada.

Han col•laborat en el desenvolupament d’aquesta aplicació l’empresa adjudicatària del servei d’autobusos urbans, Moventis Autobusos de Lleida i l’Autoritat del Transport Metropolità. La Paeria i l’empresa IWS van presentar l’aplicació al Mobile World Congress que es va celebrar a Barcelona el mes de febrer.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.