Lleida Marxa
Inici Notícies

L’Ajuntament de Lleida posa en marxa un concurs d’aplicacions basades en l’Open Data

Data de publicació: 16/3/2011

És el primer concurs d’aquestes característiques que es porta a terme a l’Estat Espanyol

ACCÉS - InformàticaVersió de la notícia per imprimir

Compartir:

Què és això?

L'Institut Municipal d'Informàtica de l'Ajuntament de Lleida posa en marxa un concurs d'aplicacions i serveis que estiguin basats en entorns web, aplicacions mòbils o xarxes socials, i que siguin d'ús per a Lleida, els seus ciutadans, els seus visitants, les seves empreses o el seu comerç.

Aquest concurs estarà obert a tota la ciutadania, empreses o institucions. El seu objectiu és estimular l'ús de dades i informació de la ciutat segons el model "Open Data". L’Open Data consisteix en posar a disposició pública i lliure les dades que genera l’Ajuntament de Lleida en formats digitals, estandaritzats i oberts perquè la ciutadania, les empreses i les institucions puguin utilitzar-les en els seus serveis i sistemes o per generar nous serveis, productes, idees o oportunitats de negoci.

L’Open Data és una de les últimes tendències en el món de l'Administració Electrònica. Ajuntaments com el d'Hèlsinki, Chicago, New York, Paris, Amsterdam o Berlin en són pioners. A nivell espanyol l'Administració central i algunes comunitats autònomes estan treballant en aquest concepte. A nivell de municipis, només l’Ajuntament de Lleida, el de Barcelona, Saragossa i Gijón estan ja desenvolupant el concepte.

Aquestes és una de les actuacions que el Institut Municipal d’Informàtica, presidit per la Regidora Montse Mínguez, ha presentat en la reunió del seu Consell d’Administració celebrat avui 16 de març.

En aquest Consell, l’Institut Municipal d’Informàtica també ha aprovat la liquidació de comptes dels pressupostos del 2009 que ha presentat un balanç positiu, amb un romanent positiu de tresoreria de 57.992,74 €.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.