Lleida Marxa
Inici Notícies

L’Ajuntament signa un conveni amb la Federació d'Hostaleria per promoure els serveis tecnològics

Data de publicació: 28/2/2011

Les tecnologies, el món 2.0 i les xarxes socials, a l'abast de tots en els bars i restaurants de Lleida

ACCÉS - InformàticaLa regidora de Noves tecnologies i Presidenta del Institut Municipal d'Informàtica, Montse Mínguez, ha signat avui un conveni de col•laboració amb el president de la Federació d'Hostaleria, Juan A. Serrano que té com a objectiu la col·laboració en la promoció de l'ús i la implantació de les noves tecnologies en els establiments adherits a la Federació.

Entre les finalitats de l'acord signat avui destaca la millora de la formació tecnològica dels seus associats per afrontar el reptes dels nous serveis i posibilitats que ofereixen en el món de la restauració i la hostaleria les noves tecnologies i la xarxa. La tinenta d'alcalde Montse Mínguez ha destacat  les noves possibilitats de servei que ofereixen, també en el sector de l'hostaleria, les noves tecnologies, cada vegada més utilitzades entre la ciutadania per al consum d'oci. Arxiu de so Montse Mínguez 1.

Dins d’aquest conveni es preveuen actuacions com facilitar serveis de conexió a la xarxa als usuaris, difusió de la informació a internet i en les xarxes socials, serveis basats en la mobilitat i en la telefonia mòbil, etc.

L’acord també estableix donar formació i assessorament als associats a la federació d'Hostaleria i al seu personals amb l’objectiu que coneguin, utilitzin i optimitzin les possibilitats que ofereixen les TIC.

El conveni també potencia, dins la filosofia "Open Data" posada en marxa per l'Ajuntament de Lleida recentment, compartir la informació referent a aquest sector entre l'Ajuntament i la Federació i posar-la a l'abast dels ciutadans i empreses amb la finalitat que puguin crear i oferir nous servei d'informació en la xarxa, que a la vegada han de millorar la informació i promoció del locals i serveis. En aquest sentit, Montse Mínguez ha explicat que un dels serveis de l'Open Data que es troben ja a l'abast dels hostalers de Lleida és la possibilitat de bolcar informació sobre els seus establiments al plànol de la ciutat. Arxiu de so Montse Mínguez2.

L'objectiu final és que les terrasses i locals de Lleida ofereixin un entorn adient pels nous usuaris del segle XXI que "viuen" en la xarxa, s'informen a la xarxa i demanen connexió continua a aquest nou entorn.

 


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.