Lleida Marxa
Inici Notícies

Un projecte tecnològic de mobilitat de l’Ajuntament de Lleida, al Mobile World Congres

Data de publicació: 15/2/2011

L’aparcament a Lleida més fàcil i ràpid gracies a l’ús intel·ligent de la tecnologia i les comunicacions mòbils

ACCÉS - Informàtica

Arxiu de so de Montse Mínguez (1,5 MB) Arxiu de so

Versió de la notícia per imprimir

Compartir:

Què és això?

El projecte tecnològic de mobilitat “ParkOnLine” que està portant a terme l’Institut Municipal d’Informàtica, el Servei d’Enginyeria de la Regidoria d’Urbanisme i el centre d’R+D+I Barcelona Digital s'ha presentat en el marc del Mobile World Congres (MWC) de Barcelona.

“ParkOnLine” és un projecte tecnològic que consisteix en un control intel·ligent de l’ocupació dels pàrquings de la ciutat, de manera que el ciutadà rep informació puntual i on-line de l’ocupació dels diferents pàrquings implicats de la ciutat, el que permet, d’una banda, no perdre temps cercant una plaça de pàrquing i, de l’altra, guanyar comoditat i reduir la contaminació. La informació la pot rebre l’usuari des de panells al carrer o bé via mòbil o via web.

En una primera fase, aquesta aplicació es portarà a terme a 5 pàrquings de la ciutat:

- Sant Joan (Leridana de Aparcamientos)

- Blondel (Leridana de Aparcamientos)

- Auditori (Aparcaments Ciutat Vella)

- Cappont (Estacionaments i serveis)

- Euroforum (Estacionaments i serveis).

El Mobile World Congres de Barcelona (MWC) és l'esdeveniment més important i exclusiu a nivell mundial de tecnologies i serveis del món de la telefonia i la mobilitat. És el lloc on els fabricants i desenvolupadors presenten les grans novetats d'aquest sector, i està prevista l’assistència de més de 55.000 professionals de més de 110 països.

Barcelona Digital (BDigital) és un centre de transferència tecnològica i promoció de la innovació, líder al servei del desenvolupament de la Societat de la Informació i referent per a les empreses catalanes i la societat; reconegut internacionalment per l'excel·lència en l'àmbit de les Tecnologies de la Informació aplicades a la salut, la mobilitat i la seguretat.

Recentment BDigital ha obert una oficina a Lleida (en el nou viver d'empreses TIC del Parc Científic i Tecnològic) per poder coordinar millor els projectes que té previst impulsar a Lleida.

Aquest projecte està subvencionat pel "Plan Avanza" del Ministeri d'Indústria amb 151.755,59 euros (aproximadament el 73% del projecte)


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.