Lleida Marxa
Inici Notícies

La Paeria arranja la font de la Sirena dels Camps Elisis

Data de publicació: 9/2/2011

L’actuació també inclou la restauració i impermeabilització de les fonts del Lleó i de les Granotes

L’Ajuntament de Lleida ha iniciat aquests dies les obres de restauració i arranjament de la font de la Sirena i la del Lleó que estan ubicades als Camps Elisis. Properament també s’abordarà la millora de la font de les Granotes o dels Nenúfars del parc, amb l’objectiu d’impermeabilitar-les i col·locar-hi un sistema perquè torni a brollar l’aigua. Aquests treballs s’emmarquen dins de les millores que l’empresa adjudicatària del contracte de manteniment dels Camps Elisis, Acsa, va proposar en la seva oferta.

En concret, a la font de la Sirena es farà una restauració del vas de la font, eliminant les esquerdes i restituir aquells elements que s’han desplaçat a la seva posició original. Posteriorment, es realitzarà una impermeabilització integral de tot el vas i s’incorporarà un sistema de recirculació de l’aigua format per una sala de màquines on aniran els equips de bombeig, filtració i sistema de desinfecció antilegionel·la. D’aquesta manera, l’aigua tornarà a rajar de la font de la Sirena com ho feia originàriament.

A la font del Lleó s’incorporarà un polsador de peu per obrir i tancar el subministrament d’aigua potable, per evitar el raig continu, tal com funcionava abans. Es restauraran les peces originals trencades i es reposaran algunes lloses del paviment que estaven en mal estat. A més, es farà una neteja integral per treure les pintades de grafits existents.

La millora de la font de les Granotes o dels Nenúfars tenia problemes de filtracions i, per tant, es realitzarà una impermeabilització integral de tot el vas amb un producte de revestiment apte per al contacte amb aigua.

Les actuacions que s’estan duent a terme hores d’ara a la font de la Sirena i del Lleó finalitzaran al mes de març. Posteriorment, un cop les condicions metereològiques siguin les adients, es farà la restauració de la font de les Granotes, ja que es necessita que no faci un fred excessiu per poder-la impermebealitzar correctament.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.