Lleida Marxa
Inici Notícies

Visita als centres de patrimoni industrial de Lleida

Data de publicació: 22/10/2003

El tinent d'alcalde de l'àmbit de Cultura, Xavier Sàez, i el regidor de Patrimoni Històric i Museus , Antoni Llevot, han recorregut aquest matí les diferents seus de patrimoni industrial de la ciutat.


Versió de la notícia per imprimir

Compartir:

Què és això?

El regidors, acompanyats de tècnics, han recorregut aquest matí els diferents centres de patrimoni industrial de Lleida. La visita ha inclòs el Campament de "La Canadiense" (xalet i habitages), el Molí de Sant Anastasi, l'Estació de Vilanoveta (Associació per la Reconstrucció de Material Ferroviari), el Museu de l'Automoció RodaRoda i el Dipòsit del Pla de l'Aigua (Centre d'Interpretació de l'Aigua Potable). Actualment ja estan en funcionament el Dipòsit del Pla de l'Aigua (obert el desembre de 2001) i el Museu Roda-roda (setembre 2002). Des de la seva posada en marxa, 7650 persones han visitat el Dipòsit del Pla de l'Aigua i 3200 han passat pel Museu Roda-roda des de la seva inauguració, fa un any.
El projecte museístic de totes les seus va lligat a la Fundació per al Patrimoni Arqueològic Industrial, que té com a objectiu fomentar la recuperació del patrimoni industrial, d'obres públiques, maquinària agrícola o automoció (incloent la gestió, creació i promoció de museus sobre aquestes matèries) i la constitució i administració de centres de documentació.
En l'actualitat s'està treballant en la redacció dels estatuts definitius de la fundació, integrada per patrons com col·legis professionals, associacions empresarials i empreses.

<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.