Lleida Marxa
Inici Notícies

Lleida assoleix el viatger 3.000.000 en AVE

Data de publicació: 19/8/2010

La Paeria destaca els efectes positius per al turisme, la celebració de congressos i la transformació urbanística de la ciutat

TURISME DE LLEIDA

L'alcaldessa accidental, Montse Mínguez, ha destacat els efectes positius de l'arribada de l'AVE a la ciutat de Lleida coincidint amb l'arribada del passatger 3.000.000 a l'estació de Lleida, prevista per a aquests dies. Amb el tren d'alta velocitat, la capital del Segrià s'ha incorporat a la xarxa espanyola de ciutats AVE, han crescut el nombre de turistes i la celebració de congressos i s'han generat nous mercats per l’activitat econòmica i turística ja que situa la ciutat a 2 hores de 20 milions d’habitants. 

Turisme de reunions

- Des de l’arribada de l'AVE hi ha hagut un increment del 170% en el nombre d’esdeveniments de l’activitat de turisme de reunions (congressos, convencions i jornades) i un augment del 125% del nombre d’assistents. S'ha passat dels 15.149 de l’any 2003 als 34.016 del 2007 (el millor any). L’impacte econòmic del sector del turisme de reunions ha passat dels 8 als 17 milions d’euros.

Visitants a l’Oficina de Turisme Municipal

- Es tracta d’un dels indicadors que permeten estimar el volum de visitants que rep la ciutat.

- Des de l’arribada de l'AVE el nombre de consultes a l’oficina s’ha anat incrementant de manera constant i proporcional al nombre de viatgers rebuts amb el tren d'alta velocitat. L'AVE ha estat especialment significatiu amb el nombre de consultes que procedeixen de Madrid i zones properes. Al 2005, el nombre total de turistes que van passar per l'oficina va ser de 22.518, i al 2009, 31.632.

Visitants a la Seu Vella

També ha anat en augment el nombre de visitants a la Seu Vella. Ha passat dels 38.000 de l’any 2002 als prop de 55.000 que rep en l’actualitat.

Projectes que necessiten l'AVE i que existeixen o existiran gràcies a l’arribada de l’Alta Velocitat

Es tracta d’iniciatives que no serien viables en una ciutat que no disposés d’una bona infraestructura de transport:

- el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari (Fruitcentre, centres de recerca i empresarials, Màgical...)

- el Teatre i Palau de Congressos de la Llotja, amb una capacitat d’espectadors/assistents que supera la capacitat d’allotjament de la ciutat en condicions normals. La seva oferta millora degut a la seva proximitat a l’estació de l'AVE. En els cinc primers mesos ha acollit 38.298 visitants molts dels quals han assistit a les 42 reunions professionals (congressos, convencions i jornades) de les que hi ha programades, 174 més pel que queda de 2010

Del punt de vista turístic, l'AVE ha permès optar a una singularització turística de Lleida com a Capital del Tren: presidència de la Xarxa de ciutats AVE, Tren dels Llacs i Futur museu del Tren.

La Dirección General de Servicios de Alta Velocidad-Larga distancia de RENFE facilita a l’observatori de Turisme de Lleida les dades de sortides i arribades en TAV de forma mensual. El mes de juliol de 2010 s’ha tancat amb un nombre total de viatgers de 2.986.750, des del mes d’octubre de 2003 en que es va iniciar el servei.

En el mes d’agost es produeixen normalment entre 27.000 i 29.000 viatgers, cosa que fa preveure que entre el dia 16 i el dia 20 d’aquest mes s’ha de rebre el viatger 3.000.000. Aquestes estadístiques inclouen els viatgers en el servei de llarga distància AVE. No contemplen els viatgers amb les llançadores de mitja distància AVANT. Durant els dos primers anys d’existència de les llançadores, el servei ha estat utilitzat, per uns 800.000 viatgers amb sortida o arribada a Lleida.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.