Lleida Marxa
Inici Notícies

L'Ajuntament destinarà 400.000 euros aquest 2010 a microcrèdits per a dones emprenedores

Data de publicació: 16/3/2010

L'alcalde de Lleida ha presidit aquesta tarda l'acte de signatura de convenis amb 19 dones emprenedores en un acte en què també s'han lliurat eles primers premis “Igualtat d’oportunitats homes i dones a l’empresa”, atorgats a la Udl - Centre Dolors Piera d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones i l’empresa SADA

POLÍTIQUES D'IGUALTAT

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presidit aquesta tarda l’acte de signatura dels convenis de concessió de 19 microcrèdits a dones emprenedores i el lliurament dels premis “Igualtat d’oportunitats homes i dones a l’empresa”, impulsats per l’Institut Municipal d’Ocupació. A l'acte  hi han assistit el tinent d’alcalde Josep Presseguer i la regidora de Serveis Personals, Rosa Ball.

Ros ha destacat la voluntat de la Paeria de recolzar l'ocupació, també femenina, com ho demostren els 400.000 euros que es destinaran aquest any a microcrèdits per a emprenedores.

L’objectiu dels microcrèdits és impulsar la incorporació de les dones al teixit empresarial local, facilitant el finançament per a la creació d’empreses promogudes per dones. En aquesta convocatòria se n’han concedit 19 per un import total de 167.000 €, i en la primera convocatòria, 10, fet que duplica el nombre de microcrèdits concedits en relació amb el 2008 i fa que l’import global concedit durant tot el 2009 sigui de 300.000 €, el total de la partida pressupostada. Els projectes de negoci presentats, alguns dels quals estan ja en funcionament, són diversos: reciclatge i venda de consumibles informàtics ecològics, creació i venda de joies, objectes de regal, complements per a núvies, productes dietètics; restauració, formació, salut, fisioteràpia i estètica; perruqueria canina, grup musical; producció de teatre, lleure i animació. Per a aquest any 2010, està previst incrementar la partida destinada a microcrèdits, que passa de 300.000 a 400.000 €.

D’altra banda, en el mateix acte s’han lliurat els premis “Igualtat d’oportunitats homes i dones a l’empresa”. Aquest reconeixement forma part del I Pla Municipal dePolítiques d’Igualtat de Gènere 2006-2010. L’objectiu d’aquests guardons és impulsar la incorporació, la permanència i la promoció de les dones en el mercat laboral.

En aquesta primera edició els guardonats són, en les dues categories:

- Premi a la implantació de principis i/o pràctiques laborals a favor de la igualtat d’oportunitats concedit a la Universitat de Lleida. Ha recollit el premi la directora del Centre Dolors Piera d’Igualtat d’Oportunitats i Promoció de les dones de la UdL,  M. Àngeles Calero.

- Premi a la implantació de mesures que faciliten la conciliació de la vida personal i laboral, concedit a l’empresa SADA P.A. CATALUNYA . Ha recollit el premi el gerent de l’empresa, Pere Pauné Surrià

Reconeixement al treball per la igualtat

“Premi a la igualtat d’oportunitats” a la UNIVERSITAT DE LLEIDA (candidatura presentada pel Seminari Interdisciplinar d’Estudis de la Dona).

El Centre Dolors Piera d’Igualtat d’Oportunitats i Promoció de les Dones neix fruit de l'esforç del SIED (Seminari Interdisciplinari d’Estudis de la Dona) per fomentar la igualtat d’oportunitats entre dones i homes. Amb la creació d’aquest centre, únic a la xarxa d’universitats catalanes, la Universitat de Lleida adquireix el compromís de treballar en aquest sentit en l’àmbit universitari i en la societat en general. S’ha valorat el procés d’implantació de mesures per a la Igualtat d’Oportunitats de Dones i Homes a la Universitat.

“Premi a la conciliació” a l’empresa SADA p.a. CATALUNYA, S.A. que des de l’inici de la seva activitat a Lleida (2000) ha dut a terme una millora continuada de les condicions laborals dels seus treballadors (400). L’any 2009 aconsegueix la Certificació SA8000 del Sistema de Gestió de Responsabilitat Social. SADA p.a. CATALUNYA, s.a. forma part del grup NUTRECO i a Lleida es dedica al processament avícola.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.