Lleida Marxa
Inicio Noticias

L’Ajuntament presenta a l’Associació de Promotors les noves Àrees d’Innovació Social i Urbana

Data de publicació: 10/11/2017

Suposen un impuls a la regeneració de set zones del Centre Històric amb la promoció de nous habitatges, locals comercials i aparcaments

L’Ajuntament ja hi ha invertit 600.000 euros i ha ofert col·laboració al sector privat per tirar endavant els nous projectes de forma conjunta

REGIDORIA DE L'HÀBITAT URBÀ I RURAL I LA SOSTENIBILITAT

El tinent d’alcalde i regidor de Promoció i Gestió de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha presentat aquest matí el projecte de les noves Àrees d’Innovació Social i Urbana a l’Associació de Promotors de Lleida, amb l’objectiu de buscar la seva col·laboració en aquest important projecte de regeneració urbana. L’actuació, ha explicat Larrosa, pretén actuar en l’espai privat, després d’anys d’intensa feina en l’àmbit públic, intentant superar el principal entrebanc que fins ara trobava el sector per renovar l’habitatge al barri: la gran fragmentació de les parcel·les i de la seva propietat.

En total, hi ha set àrees previstes amb una superfície de 6.247 metres quadrats, que fins ara corresponien a 69 parcel·les amb un total de 152 propietaris, situats entorn de la plaça del Dipòsit, Tallada i la part alta de Cavallers, fins a Gairoles i el Seminari. La seva agrupació en solars més grans farà viable construir-hi un sostre màxim de 26.000 metres quadrats, incloent-hi habitatges (fins a un màxim d’entre 120 a 180 segons les estimacions inicials), locals comercials i aparcaments.

S’han triat les zones amb més solars buits, edificis tancats i en mal estat de conservació, per tal de promoure la regeneració d’aquests entorns. L’objectiu és que els nous habitatges tinguin els màxims estàndards de qualitat constructiva i que els futurs residents puguin gaudir d’espais per al comerç quotidià i d’una mobilitat adequada, contribuint així a la renovació social.

L’Ajuntament de moment hi està intervenint a través del planejament urbanístic, amb algunes operacions ja avançades, i amb inversió directa, de moment uns 600.000 euros, per adquisició d’habitatges o parcel·les per tenir més capacitat d’actuació en aquestes àrees. El tinent d’alcalde ha remarcat la voluntat de col·laboració i colideratge tant amb els propietaris del terreny com amb els promotors que vulguin participar en alguna d’aquestes operacions. L’Ajuntament està obert a totes les propostes i també a ampliar aquestes 7 zones amb alguna altra, ha afirmat Larrosa.

La presidenta de l’Associació de Promotors de Lleida, Pilar Pallàs, ha valorat molt positivament la iniciativa, ja que actua impulsant operacions que “des de la iniciativa privada serien totalment inviables perquè hi ha situacions de propietat força complicades”.


<< Tornar
El texto que aparece a continuación está traducido con el traductor automático de Google.


Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servicio de información Téfono 010 010 Información y condiciones de uso Servicio de atención a personas sordas o con discapacidad auditiva y/o de fonación
Direcciones, teléfonos y faxs municipales
paeria@paeria.cat

Ver esta web en:
versión móvil | versión clásica

© Ajuntament de Lleida | Aviso legal
Accesibilidad
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.