Lleida Marxa
Inicio Noticias

Formació en primers auxilis per a 270 nens i nenes de quart de Primària de Lleida

Data de publicació: 11/11/2017

Alumnes de sis escoles de la ciutat aprenen com actuar davant situacions d'emergències mèdiques en tallers amb monitors especialitzats

REGIDORIA DE LES POLÍTIQUES A FAVOR DE LA CREATIVITAT, LA CULTURA, L'EDUCACIÓ I ELS ESPORTS

L’empresa Neosalus Solutions, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida, ofereix per quart curs consecutiu deu sessions formatives gratuïtes amb nocions bàsiques sobre primers auxilis per uns 270 alumnes de quart de Primària d’escoles de Lleida ciutat. El projecte, inclòs dins la programació d’Educació a l’Abast, porta per títol “Nens salvant vides a l’escola” i el porten a terme monitors especialitzats en l'àmbit de la salut i les emergències sanitàries d’aquesta empresa.

Els objectius principals del taller són aprendre a:

-Actuar de forma segura davant de diverses situacions.

-Donar un avís precoç i eficaç al 112.

-Detectar la inconsciència (persona que no respon a estímuls).

Socórrer a la víctima inconscient col·locant-la en Posició Lateral de Seguretat.

Conscienciar de les situacions que poden comportar un perill per la salut.

Es tracta d’una sessió teòrica i pràctica de 3 hores, estructurada en una primera part d’explicació teòrica per part del docent amb la col·laboració de les aportacions dels infants, fomentant la participació i l’aprenentatge entre iguals. Tot seguit els alumnes desenvolupen la pràctica de col·locar a la víctima en Posició Lateral de Seguretat i aplicar la tècnica de l’RCP (reanimació cardiovascular). Per finalitzar i per sintetitzar el conjunt de l’activitat, construeixen un pòster amb retallables, amb el qual es podrà reforçar els conceptes a l’aula.

Aquesta activitat forma part d’un projecte més ampli, destinat a tots els cursos d’educació infantil, primària i ESO, per a treballar amb els nens i joves la prevenció i actuació en primers auxilis i maniobres de Suport Vital.

Les escoles que participen aquest curs en el projecte són: Pràctiques I, Santa Anna, Balàfia, Riu Segre, Cervantes i Lestonnac. En total en gaudiran uns 270 alumnes.

L’activitat està organitzada pel Servei d'Educació de la Regidoria de les polítiques a favor de la creativitat, la Cultura, l'Educació i els Esports i per la Regidoria de Salut Pública.

 


<< Tornar
El texto que aparece a continuación está traducido con el traductor automático de Google.


Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servicio de información Téfono 010 010 Información y condiciones de uso Servicio de atención a personas sordas o con discapacidad auditiva y/o de fonación
Direcciones, teléfonos y faxs municipales
paeria@paeria.cat

Ver esta web en:
versión móvil | versión clásica

© Ajuntament de Lleida | Aviso legal
Accesibilidad
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.