Lleida Marxa
Inicio Noticias

El Centre d’Art la Panera presenta la 10a edició de la Biennal d’Art Leandre Cristòfol

Data de publicació: 4/11/2017

Enguany s’expandeix a altres espais com l’església de Sant Martí i el Dipòsit del Pla de l’Aigua

La tinent d’alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, destaca que la Paeria segueix apostant per l’art contemporani i la 10a Biennal és el clar exemple d’aquesta voluntat que va néixer ja fa 20 anys

El tinent d’alcalde i regidor del Centre Històric, Fèlix Larrosa, anuncia per dintre de deu dies la proposta urbanística definitiva per resoldre l’encaix de l’equipament cultural en el barri

CULTURA

El Centre d’Art la Panera, de l’Ajuntament de Lleida ha inaugurat aquest dissabte la 10a edició de la Biennal d’Art Leandre Cristòfol amb una selecció de peces de 13 artistes i creadors de l’entorn mediterrani, que es podran visitar fins al 28 de gener de 2018.

La tinent d’alcalde i regidora de Cultura, Montserrat Parra, i la directora del Centre d’Art la Panera i comissaria de la Biennal, Cèlia del Diego, han estat les encarregades de presentar la biennal, en un acte què ha assistit el tinent d’alcalde i regidor del Centre Històric, Fèlix Larrosa.

Enguany, la Biennal surt de la Panera i s’ha expandit a altres espais del Centre Històric –l’església de Sant Martí i el Dipòsit del Pla de l’Aigua-, com una mostra més de l’aposta de l’Ajuntament de Lleida per l’art contemporani i pels artistes emergents, segons ha destacat Montse Parra en l’acte d’inauguració. Tall de veu M. Parra

Per la seva part, el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa ha assenyalat l’interès del govern municipal per la Panera com a un centre creatiu, capaç de donar sortida a la capacitat i talent personal dels artistes, però també com a un indret que des del punt de vista urbanístic tingués un encaix adient en el Centre Històric. Larrosa ha anunciat que en un termini de 10 dies es tindran definides les propostes definitives que l’han de resoldre i que van néixer fruit d’un concurs d’idees i d’un procés de selecció en un debat públic. Tall de veu F. Larrosa

Procés de renovació

La 10a edició de la Biennal inicia un procés de renovació del fons del Centre d’Art la Panera i de redefinició de l’esdeveniment, a cura d’una comissió formada pels crítics d’art Javier Hontoria, Oriol Fontdevila i Cèlia del Diego.

En aquest marc renovador, en els mesos vinents es portaran a terme diverses accions. Un projecte participatiu, realitzat des del Servei Educatiu, que té el doble objectiu d’apropar els continguts de les obres exposades a la Biennal i d’incorporar la veu de l’espectador en el discurs institucional, i les jornades ‘La Col·lecció Incompleta’, coproduïdes amb el Museu d’Art Jaume Morera, que tenen l’objectiu de reunir experiències de col·leccionisme públic d’interès, en relació amb els reptes de la contemporaneïtat.

Des del Centre es volen utilitzar aquestes dues accions com a elements estratègics per implementar canvis en el funcionament de la Biennal, així com fer-los reflexius i col·lectius tot amb la participació del sector artístic i de la ciutadania.

Àlex Gifreu i Jordi Mitjà han presentat CRU50 -editat en col·laboració amb la Panera i en motiu de la Biennal-, tot revisant el projecte editorial que inicià el primer l’any 2000, davant de la necessitat dels artistes de la seva generació de tenir publicacions d’artista individuals, no col·lectives com ja era molt habitual. L’objectiu és fer visible molt més la seva obra i feina. Jordi Mitjà fou l’artista escollit per CRU01 i és, també, el de CRU50.

L’espai del Centre de Documentació compta amb la participació de CRU, una retrospectiva per les 49 edicions del que possiblement és el projecte editorial de publicacions d’artista més important de Catalunya i un dels més importants de l’estat espanyol.

A la miniPanera i pensant amb els més petits trobem «PreCru» una presentació de les primeres edicions que va fer Àlex Gifreu abans de CRU.

En aquesta edició de la Biennal hi participen un total de 13 artistes: Elena Alonso, Erick Beltran, Mauro Cerqueira, CRU, Irene de Andrés, Anna Dot, Núria Güell, Bouchra Khalili, Ella Littwitz, Pol Merchan, Jordi Mitjà, Itziar Okariz i Aimar Pérez Galí.


<< Tornar
El texto que aparece a continuación está traducido con el traductor automático de Google.


Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servicio de información Téfono 010 010 Información y condiciones de uso Servicio de atención a personas sordas o con discapacidad auditiva y/o de fonación
Direcciones, teléfonos y faxs municipales
paeria@paeria.cat

Ver esta web en:
versión móvil | versión clásica

© Ajuntament de Lleida | Aviso legal
Accesibilidad
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.