Notícies de La Paeria - Ajuntament de Lleida

L’Institut Municipal d’Informàtica ha emès més de 400 certificats de signatura digital a la Fira de Sant Miquel

Data de publicació: 1/10/2007

La iniciativa forma part de la campanya "La signatura, a la butxaca", impulsada per l'Ajuntament de Lleida i l'Agència Catalana de Certificació Digital

ACCÉS - Informàtica

L'Ajuntament de Lleida, per mitjà d’Accés-Institut Muncipal d’Informàtica, ha expedit més de 400 certificats de signatura digital durant la Fira de Sant Miquel. Els certificats s’han lliurat en un llapis de memòria USB de distribució gratuïta, que facilita l’Agència Catalana de Certificació Digital (CatCert).

La iniciativa forma part de la campanya "La signatura, a la butxaca" que desenvolupen l’Ajuntament de Lleida i CatCert amb l’objectiu de donar a conèixer els avantatges d’aquest nou servei. El certificat digital, que garanteix la identitat dels usuaris i la confidencialitat de les transaccions electròniques, permet utilitzar la Carpeta Ciutadana. Amb la Carpeta Ciutadana es pot accedir a les dades individuals que consten a l’Ajuntament de Lleida i a altres administracions (comprovar l’historial laboral, demanar hora al CAP, fer la declaració de renda, obtenir un certificat del cadastre …).

L’Ajuntament i CatCert han distribuit fins ara uns 1.000 llapis de memòria USB, la qual cosa significa que han emès 1.000 signatures digitals des de l’inici de la campanya. El certificat digital en USB gratuït es pot obtenir a les següents oficines municipals de Lleida: Atenció Ciutadana, Gestió de l’Àrea Econòmica, Institut Municipal de Treball Salvador Seguí i Accés-Institut Municipal d’Informàtica. Properament s’instal·laran terminals públics en els barris de Lleida i està previst realitzar una sèrie de demostracions d’aquests dispositius dissenyats i adaptats per l’Institut Municipal d’Informàtica de Lleida al Ministeri d’Indústria. També es pot aconseguir per Internet al web www.idcat.net.