Notícies de La Paeria - Ajuntament de Lleida

La Paeria distribuirà gratuïtament memòries USB amb signatura digital a la Fira de Sant Miquel

Data de publicació: 14/9/2007

El certificat de la signatura electrònica permet fer tràmits on line amb totes les administracions públiques

ACCÉS - Informàtica


L’Ajuntament de Lleida, per mitjà d’accés-Institut Municipal d’Informàtica, emetrà certificats de la signatura digital a l’estand que instal·larà a la Fira de Sant Miquel. Accés-Institut Municipal d’Informàtica regalarà un llapis de memòria USB amb el certificat de la signatura electrònica als ciutadans i ciutadanes que el sol·licitin durant la fira.

El certificat de la signatura electrònica permet fer tràmits on line amb totes les administracions públiques com, per exemple, consultar u obtenir certificats del domicili d’empadronament, informar-se de rebuts pagats o pendents, presentar declaracions i pagaments, gestions amb l'Agencia tributària, obtenir certificats de bens immobles amb el catastre, o el historial laboral etc. Per altra banda, amb la signatura digital el ciutadà pot donar-se d’alta als serveis d’alerta per sms i correu electrònic que ofereix l’Ajuntament com són l’inici d’inscripcions, activitats de juventut i el butlletí de la Paeria, entre altres.

Accés-Institut Municipal d’Informàtica mostrarà, amb l'ajut de monitors, i per mitjà d'ordinadors ubicats a l’estand de l’Ajuntament, com utilitzar la signatura digital en els terminals públics. Per això, l’Ajuntament de Lleida posarà a disposició dels visitants diferents terminals en el recinte firal.

L’Agència Catalana de Certificació és l’entitat que emet el certificat de la signatura i l’Ajuntament de Lleida el distribueix. Aquest certificat assegura la integritat i confidencialitat de les transaccions electròniques i garanteix la identitat dels usuaris. El projecte de certificació digital està finançat per l’Administració Oberta de Catalunya (AOC) en col·laboració amb l’Agència Catalana de Certificació (CatCert).

El projecte s'integra tanmateix a Plan Avanza Local, en el àmbit de Ayuntamientos Digitales, promogut i finançat per el Ministeri de Industria, Turismo y Comercio.

Més informació sobre la signatura digital i la Carpeta ciutadana a http://www.paeria.es/carpeta/ca/