Notícies de La Paeria - Ajuntament de Lleida

Campanya per afavorir l’accessibilitat en els espais culturals, d’oci i de lleure de la ciutat

Data de publicació: 1/12/2017

La Paeria ha impulsat aquesta acció, a través del Consell Municipal de Persones amb Discapacitat, amb el lema “Totes les persones tenim dret a gaudir del temps lliure”. L’objectiu és sensibilitzar els espais públics i privats per integrar elements d’accessibilitat física i comunicativa. S’ha editat un decàleg amb recomanacions per aconseguir que la ciutat esdevingui cada cop més inclusiva

REGIDORIA DE LES POLÍTIQUES PER ALS DRETS DE LES PERSONES

L’Ajuntament de Lleida ha presentat la campanya de sensibilització per afavorir l’accessibilitat en els país culturals, d’art, d’oci i de lleure de la ciutat i que fomenta la inclusió en aquests àmbits per promoure el lleure individual i col·lectiu de totes les persones. El Consell Municipal de Persones amb Discapacitat ha treballat amb aquesta iniciativa, que s’ha presentat aquest divendres, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que té lloc el 3 de desembre. El tinent d’alcalde i regidor de Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, ha afirmat que amb aquesta acció no es demana cap privilegi, sinó “respectar els drets de les persones”, en els diferents àmbits vitals, com la cultural, la salut, el treball, l’educació, etc. El tinent d’alcalde ha remarcat el lema de la campanya, ja que tothom té el dret de gaudir de l’oci, i ha posat en valor el treball que es fa per la igualtat d’oportunitats. Rodamilans ha incidit en les capacitat de les persones i que, entre tots i amb aquest tipus d’accions, s’ha d’aconseguir que desapareguin les discapacitats en el dia a dia de la ciutat perquè Lleida esdevingui cada cop més inclusiva.

Usuaris d’Aremi i Down, l’Enric i la Imma, han participat en l’acte de presentació i han explicat les seves experiències. Han parlat de dificultats que es torben i com amb petites accions es podria fer una ciutat més accessible per a tothom. Igualment, el director de la agència de l’ONCE a Lleida, Domingo García, ha agraït el suport que la Paeria fa vers una ciutat més inclusiva i que s’ha de continuar treballat per l’autonomia de les persones. García ha dit que s’avança en aquest tema, però que s’ha de seguir aquest camí.

La campanya que s’ha promogut inclou reunions amb els gestors de serveis, públics i privats, per arribar acords concrets (cinemes, hoteleria, etc.) i fer difusió per correu electrònic i amb els díptics editats, sobretot en els establiments que s’han determinat pels membres del Consell.

El decàleg promogut dins la campanya remarca com a objectius:

-Aconseguir una ciutat inclusiva en l’àmbit d la cultura, el lleure i l’oci a Lleida.

-Garantir l’accessibilitat a nivell d’ajuts tècnics i de supressió de barreres arquitectòniques en tots els àmbits de la vida.

-Afavorir la incorporació en els espais públics i privats d’eines o suports que fomentin la participació en qualsevol activitat de la ciutadania del col·lectiu de persones amb discapacitat.

-La incorporació de llenguatge fàcil en les publicacions o díptics informatius de qualsevol acte o activitat d’interès públic.

-Promoure entorns de lleure i oci positius i accessibles per a tothom.

A l’acte, hi han assistit els regidors M.Carme Culleré, Carles Vega, Francesc Gabarrell i Carlos González, així com els representants de diverses entitats socials de la ciutat.